Τοπικά

Σε ποιες παραλίες του δήμου Ζαγοράς θα τοποθετηθούν ομπρελοκαθίσματα

papa nero

Την έγκριση της Κανονιστικής για τις παραλίες αναμένει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας ο Δήμος Ζαγοράς προκειμένου να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση ή στη δημοπράτηση χώρων στις παραλίες για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων. Επιπλέον, η δημοτική αρχή έχει συγκεντρώσει προσφορές για την ανάθεση του έργου των ναυαγοσωστών.

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Απ. Κοντογιώργος, η νέα Κανονιστική είναι εναρμονισμένη με τη νέα ΚΥΑ, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και έχει ήδη σταλεί για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. “Για να είναι όλα έτοιμα την 1η Ιουνίου θα πρέπει σύντομα να έχουμε την έγκριση. Στις περισσότερες παραλίες ο χώρος των ομπρελοκαθισμάτων παραχωρείται στους ιδιοκτήτες καταστημάτων που έχουν πρόσοψη στην παραλία και γίνεται δημοπρασία μόνο αν κάποιος δεν θέλει να αξιοποιήσει αυτό το χώρο. Μόνο σε τρεις ή τεσσερις περιπτώσεις θα προχωρήσουμε σε δημοπράτηση”.
Οι παραλίες που θα τοποθετηθούν ομπρελοκαθίσματα είναι του Χορευτού, των Αγίων Σαράντα, της Πλάκας, του Αγίου Ιωάννη, του Παπά Νερό και του Μυλοπόταμου. Σημειώνεται οτι για την κάλυψη των παραλιών του δήμου Ζαγοράς απαιτούνται επτά ναυαγοσώστες, καθώς, όπως τόνισε ο κ. Κοντογιώργος, υπάρχουν πέντε πύργοι αλλά χρειαζόνται επτά ναυαγοσώστες, προκειμένου να καλύπτονται και τα Σαββατοκύριακα.

Εργασίες καθαρισμού πρανών δρόμων
Ο δήμος Ζαγοράς με δικά του συνεργεία έχει προχωρήσει στον καθαρισμό των χόρτων, όπως επίσης στο κλάδεμα και στην κοπή κλαδιών δένδρων που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο. Μέχρι σήμερα έχουν καθαριστεί τα τμήματα του εθνικού δικτύου Ζαγορά-Μακρυράχη, Ζαγορά-Χορευτό, Ζαγορά-Άγιοι Σαράντα, Ζαγορά-Πουρί, Ζαγορά-Ελίτσα και το έργο συνεχίζεται. “Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να κόψουμε και δένδρα που εμπόδιζαν την ορατότητα των οχημάτων ή με τα κλαδιά τους, εμπόδιζαν τη διέλευση των υπεραστικών και τουριστικών λεωφορείων. Πλέον τα λεωφορεία κινούνται άνετα, κάτι που δεν ήταν εφικτό τις προηγούμενες 15ημέρες” ανέφερε ο κ. Κοντογιώργος.
Επιπλέον ξεκίνησε ο καθαρισμός των υδραυλάκων ώστε όλα να είναι έτοιμα για την αρδευτική περίοδο που ξεκινά στις 25 Μαίου. Σταδιακά επίσης αποκαθίστανται και οι αγροτικοί δρόμοι που είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές λόγω του χειμώνα. “Σίγουρα θα χρειαστούμε την συνδρομή ιδιωτών για να ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης του αγροτικού δικτύου. Δεν επαρκούν τα δικά μας μηχανήματα”, κατέληξε ο κ. Κοντογιώργος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το