Τοπικά

Σε πανελλαδικό συλλαλητήριο για την κοινωνική ασφάλιση οι συνταξιούχοι της Μαγνησίας

Στα Προπύλαια θα βρεθούν στις 14 Δεκεμβρίου οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας για να διεκδικήσουν το δικαίωμα όλων στην Κοινωνική Ασφάλιση.  Θα ακολουθήσει πορεία στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο, όπου εκεί, οι συνταξιούχοι  θα ζητήσουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τους δοθεί δώρο Χριστουγέννων και όχι κοινωνικό μέρισμα, καθώς σε όλα τα χρόνια της εργασίας τους είχαν κρατήσεις.  Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου οι συνταξιουχικές οργανώσεις, κάλεσαν για ακόμη μία φορά τους συνταξιούχους να σηκωθούν από τους καναπέδες και από τη νεολαία να στηρίξει τον αγώνα καθώς οι διεκδικήσει αφορούν το δικό τους μέλλον.

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΤΑΕ Θανάσης Κοντονίνας δήλωσε ότι ο αγώνας αφορά όλα αυτά που έχουν αφαιρεθεί από τους συνταξιούχους ενώ πρόσθεσε ότι το συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό πρόβλημα έχει ξεκινήσει από το 1993. “Αυτό που μένει να κάνουμε είναι να κατέβουμε στο ιερό πεζοδρόμιο και να παλέψουμε. Να πάρουν όλοι μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια” πρόσθεσε.

Ο Χαρίλαος Ρούσσης από τον σύλλογο πολιτικών συνταξιούχων του Δημοσίου επισήμανε ότι με τις κινητοποιήσεις κατάφεραν να μην εφαρμοστεί η προσωπική διαφορά και πως το συνταξιουχικό κίνημα παλεύει για την κατάργηση των μνημονίων νόμων και του νόμου Κατρούγκαλου. “Ο πρωθυπουργός είχε πει προεκλογικά ότι θα τον καταργήσει αλλά ο υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι διατηρηθεί αλλά θα γίνουν τροποποιήσεις βάσει του Συμβουλίου της Επικρατείας” δήλωσε.

“Δεν είμαστε συνδικαλιστές. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε. Να σταματήσουν αυτοί που μας βάζουν αυτές τις ταμπέλες, να μας πλαισιώσουν για να κάνουμε μαζί κάτι για τη νεολαία” τόνισε από την πλευρά του ο Παναγής Μαργαρίτης  από τον σύλλογο συνταξιούχων τσιμέντων Βόλου και σημείωσε:
“Αυτό που βλέπω εγώ στις κινητοποιήσεις είναι άνθρωποι άνω των 70 ετών. Λυπάμαι για τη νεολαία. Εμείς θα κουτσοζήσουμε με αυτά που παίρνουμε. Η νεολαία με αυτά που παίρνει, δεν θα ζήσει. Ντρέπομαι που ζητώ από τη νεολαία να πλαισιώσει τα γερόντια”.

Από τον σύλλογο συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ΤΕΒΕ και ΤΣΑ ο Κώστας Γερογιάννης υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει ό,τι άφησε κενό η προηγούμενη. “Παίρνουμε τη σκυτάλη από τους περσινούς αγώνες. Ελπίζουμε ότι το συλλαλητήριο θα είναι καταλύτης και θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση να μας δώσει το δώρο Χριστουγέννων και όχι μέρισμα”.

Τέλος, ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας πρόσθεσε ότι οι συνταξιούχοι μπορούν να διοργανώσουν μια μεγάλη συγκέντρωση στις 14 Δεκεμβρίου. “Ο κ.Βρούτσης μιλάει για ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Θέλουν να τελειώσουν με την κοινωνική ασφάλιση. Ο αγώνας γίνεται για να έχουν κοινωνική ασφάλιση τα παιδιά μας. Το δώρο Χριστουγέννων το πληρώσαμε με τις εισφορές μας. Να μας δώσουν όλα αυτά τα λεφτά που μας κρατούσαν τόσα χρόνια. Θέλουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς”.

Σημειώνεται ότι η αναχώρηση των λεωφορείων για την Αθήνα θα γίνει στις 14 Δεκεμβρίου, στις 6:30, από το Δημαρχείο Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το