Ελλάδα

Σε «ομηρία» εκατοντάδες εκπαιδευτικοί λόγω ασάφειας στην αίτηση πρόσληψής τους – Ζητούν δράση από το υπουργείο Παιδείας

Σε «ομηρία» βρίσκονται εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που όπως καταγγέλλουν εξαιτίας ασάφειας στην αίτηση που έπρεπε να συμπληρώσουν για την πρόσληψή τους, τελικά τους προσμετρήθηκε λιγότερη προϋπηρεσία από την πραγματική με αποτέλεσμα να πέσουν στη σειρά στους προσωρινούς πίνακες και έτσι να οδηγηθούν στην ανεργία.

«Δεν πρόκειται μόνο για έναν χρόνο ανεργίας αλλά για τρία χρόνια, μέχρι να ξανανοίξουν οι πίνακες» αναφέρει στο Open μια εκπαιδευτικός.

«Το βαθιά προβληματικό είναι πως σε πολλές περιπτώσεις οι ίδιες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες διευθύνσεις αλλά και ο ίδιος ο ΑΣΕΠ είχε συμβουλεύσει συναδέρφους να δηλώσουν μόνο τα τελευταία τρία έτη. Εάν δεν μπορούν να ερμηνεύσουν σωστά το ΦΕΚ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις διοικητικές θέσεις εκπαίδευσης είναι αντιληπτό πως υπάρχει ασάφεια για αυτό και έχουμε βρεθεί τόσες χιλιάδες εκπαιδευτικοί με το ίδιο πρόβλημα», τονίζει ένας δάσκαλος.

Αναπληρωτές, δάσκαλοι και καθηγητές αναφέρουν πως στην αίτηση αναγραφόταν πως δεν απαιτείται η εκ νέου υποβολή προσόντων και προϋπηρεσίας που είναι ήδη σε γνώση των αρμοδίων φορέων.

Η απάντηση που παίρνουν από τον ΑΣΕΠ είναι πως οι ενστάσεις τους για το συγκεκριμένο θέμα θα απορριφθούν και οι φορείς καλούν το υπουργείο Παιδείας να δώσει μια λύση άμεσα κάνοντας λόγο για σφάλματα του συστήματος.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το