Τοπικά

Σε νέο ανακαινισμένο χώρο οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού

Σ’ ένα νέο ανακαινισμένο χώρο, δωρεά της κας Μαρίας Κυριάκου προς το Δήμο Αλμυρού, μεταφέρθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, που περιλαμβάνουν την «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας» και το «Βοήθεια στο Σπίτι». Το κτίριο βρίσκεται στην οδό Δ. Αργυροπούλου 3, πλησίον της κεντρικής πλατείας.

Σήμερα εξυπηρετούνται περίπου 300 οικογένειες από τις δομές που λειτουργούν στο Δήμο και συγκεκριμένα: 80 από τη «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας», 120 από το «Βοήθεια στο Σπίτι Αλμυρού», 50 από το «Βοήθεια στο Σπίτι Σούρπης» και 50 από το «Βοήθεια στο Σπίτι Πτελεού».

Οι παραπάνω δομές είναι στελεχωμένες από Κοινωνικούς Λειτουργούς, νοσηλεύτριες και οικιακούς βοηθούς, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου.

Παράλληλα, γίνονται αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), αλλά υλοποιούνται και δράσεις όπως το ΤΕΒΑ με διανομή τροφίμων στους δικαιούχους.

Σε συνεργασία με τα Σπίτια Γαλήνης Αλμυρού και Ευξεινούπολης γίνεται καθημερινά διανομή φαγητού σε 45 οικογένειες.

Κύριο μέλημα του Δήμου Αλμυρού, σύμφωνα με τα αρμόδια στελέχη της δημοτικής αρχής, είναι η παροχή οργανωμένης φροντίδας στους δημότες που την έχουν ανάγκη. Στην προσπάθεια αυτή παρακαλούνται όσοι γνωρίζουν άτομα που χρήζουν κοινωνικής παρέμβασης να ενημερώσουν την κοινωνική υπηρεσία (Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2422026366).

Πηγή: www.almyrosinfo.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το