Τοπικά

Σε κινητοποιήσεις του κλάδου τους θα μετέχουν οι φυσικοθεραπευτές της Μαγνησίας

Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι φυσικοθεραπευτές με αίτημα την απόσυρση των διατάξεων του νομοσχεδίου του Υφυπουργείου Αθλητισμού που προβλέπουν παροχή φυσικοθεραπείας σε ιδιωτικά γυμναστήρια. Στις κινητοποιήσεις θα μετέχουν και οι φυσικοθεραπευτές της Μαγνησίας.

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών συγκάλεσε εκτάκτως το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο και τα Προεδρεία των Περιφερειακών Τμημάτων από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να εξετάσει τρόπους αντίδρασης έναντι των απαράδεκτων προτεινόμενων ρυθμίσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού στο σχέδιο Νόμου για τον αθλητισμό που τέθηκε σε διαβούλευση και προβλέπει την δυνατότητα παροχής φυσικοθεραπείας από τα ιδιωτικά γυμναστήρια και τις ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων.
Οι φυσικοθεραπευτές δηλώνουν:
«Η πρόκληση θα απαντηθεί με δυναμικές κινητοποιήσεις. δεν δεχόμαστε επ΄ ουδενί η παροχή υπηρεσιών Υγείας να γίνεται σε χώρους που δεν αποτελούν θεσμοθετημένους φορείς Υγείας. Η Υγεία των Πολιτών είναι μια σοβαρή υπόθεση και δεν μπορεί να την αφήσουμε να γίνει βορά στις ορέξεις επιτήδειων με μοναδικό στόχο το επιχειρηματικό κέρδος. Ο σκοπός της δημιουργίας του Ν.Π.Δ.Δ-Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών είναι κυρίως η προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Αυτό που κατακτήθηκε πριν από αρκετά χρόνια με το Π.Δ 29/1987, το οποίο αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας εργαστηρίου φυσικοθεραπείας, θέτοντας έτσι τις βάσεις για ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, θα το προστατεύσουμε, έχοντας κάθε δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση, να πράξουμε. Οι δυναμικές κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος, καθώς δεν παρατηρήθηκε μέχρι σήμερα η απόσυρση του επίμαχου άρθρου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, γι αυτό καλούμε το Υπουργείο Υγείας να παρέμβει καθώς είναι αρμόδιο για να προασπίσει της υγεία των πολιτών».
Είναι σαφές ότι τα γυμναστήρια δεν αποτελούν φορείς παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών φυσικοθεραπείας από τα ιδιωτικά γυμναστήρια, αλλοιώνει πλήρως τη φύση και το περιεχόμενο των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών ζητά την απόσυρση του άρθρου 74 του σχεδίου Νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Αν δεν αποσυρθεί, οι δυναμικές κινητοποιήσεις είναι «προ των πυλών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το