Αθλητισμός

Σε κίνδυνο η κρατική επιχορήγηση λόγω των οφειλών της ΕΠΟ

mpala

Οι οφειλές της ΕΠΟ προς την εφορία μπλοκάρουν την επιχορήγηση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού προς τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της, όπως προκύπτει από την επιστολή που έστειλε ο αρμόδιος υφυπουργός Ι. Ανδριανός προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γ. Σαρρή. Το θέμα των χρεών της ΕΠΟ προς την εφορία που είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι φορολογικά ενήμερη, είχε γνωστοποιηθεί από τον κ. Ανδριανό από τις 10/11. Η ΕΠΟ είχε απαντήσει ότι διευθέτησε την οφειλή, όμως, όπως προκύπτει, το πρόβλημα υφίσταται και εφόσον εκταμιευθεί η επιχορήγηση προς τα ερασιτεχνικά σωματεία η εφορία θα παρακρατήσει το 30% λόγω χρεών.

Η επιστολή αναφέρει: «Με την από 10/11/2014 επιστολή μου σας καλούσα να προβείτε σε άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κωλυσιεργίας της Ομοσπονδίας να προβεί στην αναγκαία για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας ρύθμιση των οφειλών της ΕΠΟ σε ταμεία ασφάλισης αστυνομικών, οι οποίες υπερέβαιναν τις 800.000 ευρώ, γεγονός που καθυστέρησε σημαντικά τη διαδικασία εκταμίευσης και διάθεσης των χρημάτων της κρατικής επιχορήγησης στα Σωματεία μέσω των ΕΠΣ ύψους 1.434.100 ευρώ.

Κατόπιν αυτού, παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις σας ότι η Ομοσπονδία είναι πλέον σε θέση να εκταμιεύσει το ποσό της επιχορήγησης προς τα Σωματεία, με έγγραφο της επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώθηκα πως το εν λόγω χρηματικό ένταλμα πληρωμής ύψους 1.434.100 ευρώ δεν δύναται να θεωρηθεί λόγω υφιστάμενης υποχρέωσης παρακράτησης 30% του συνολικού ποσού από την ΙΒ΄ ΔΟΥ για την εξυπηρέτηση χρεών της Ομοσπονδίας προς το Δημόσιο, με αποτέλεσμα η επιχορήγηση, αν εκταμιευόταν, να μην μπορεί να διατεθεί εις ολόκληρον για τον σκοπό για τον οποίο έχει εγκριθεί, ήτοι τη στήριξη των Σωματείων.

Πλέον, με αποκλειστική υπαιτιότητα της Ομοσπονδίας, ο κίνδυνος να χαθεί το επιχορηγούμενο ποσό είναι παραπάνω από ορατός. Σας καλώ προς τούτο άμεσα να με ενημερώσετε για τους ακριβείς λόγους του νέου κωλύματος, καθώς και για τις ενέργειες τις οποίες θα αναλάβετε για την τάχιστη επίλυσή του».

Η ΕΠΟ απάντησε ότι «ουδέποτε υπήρξε εκ μέρους της Ομοσπονδίας ούτε πρόθεση ούτε πράξη κωλυσιεργίας για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας» και πρόσθεσε ότι «θα εκταμιεύσει το απαιτούμενο ποσό, παρά την υφιστάμενη ρύθμιση στην ΙΒ’ ΔΟΥ Αθηνών, προκειμένου να διεκπεραιωθεί το συντομότερο δυνατόν εκ μέρους του υπουργείου η διαδικασία επιχορήγησης των ερασιτεχνικών σωματείων μέσω των ΕΠΣ και, ασφαλώς, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία οικονομική απώλεια για τα σωματεία με υπαιτιότητα της Ομοσπονδίας».

πηγή www.kathimerini.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το