Κόσμος

Σε κατάσταση συναγερμού το Λονδίνο – Φόβοι για πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα

police

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι ειδικές δυνάμεις και η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου, καθώς υπάρχουν φόβοι για πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα – πιθανώς ως και 10 – στο Λονδίνο, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των Sunday Times.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι επικεφαλής των βρετανικών δυνάμεων ασφαλείας έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι τρομοκράτες, οι οποίοι επέστρεψαν από την Συρία, σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα της χώρας, κατά το πρότυπο εκείνων του Παρισιού. Για τον λόγο αυτό έδωσαν οδηγίες να περάσουν οι αστυνομικοί από ειδική εκπαίδευση, ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά έως και 10 ταυτόχρονα τρομοκρατικά χτυπήματα.

«Παλαιότερα είχαμε σχέδια δράσης για τρεις ταυτόχρονες επιθέσεις, αλλά το Παρίσι μας έδειξε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μεγαλύτερο αριθμό», ανέφερε στην εφημερίδα Βρετανός υπουργός που δεν κατονομάζεται.

Την αστυνομία και την SAS είναι έτοιμες να ενισχύσουν ανά πάσα στιγμή και μονάδες του στρατού, σε περίπτωση πολλαπλών επιθέσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάση στο Didcot στην Οξφόρδη, βρίσκεται σε ετοιμότητα μονάδα αντιμετώπισης τρομοκρατικών απειλών, με ειδίκευση στην εξουδετέρωση βομβών, στα χημικά και τα βιολογικά όπλα.

Η κινητοποίηση αυτή των Βρετανικών αρχών ασφαλείας έρχεται μετά την σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ στο Μόλενμπεκ του Βελγίου. Ο Αμπντεσλάμ θεωρείται, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι, που άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς, πριν από τέσσερις μήνες.

Πηγή www.protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το