Τοπικά

Σε καραντίνα τμήματα της στρατιωτικής μονάδας στο Στεφανοβίκειο μετά το κρούσμα κορωνοϊού

Ο 20χρονος φαντάρος που όπως γνωστοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ υπηρετεί στη  μονάδα του Στεφανοβικείου νοσηλεύεται  από χθες στο Πανεπιστημιακό και σε τεστ θα υποβληθούν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του μετά την επιστροφή του στη μονάδα, από την άδειά του. Εκτιμάται ότι  σε  πρώτη φάση θα διενεργηθούν 40 τεστ και τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα το απόγευμα. Επιχρίσματα θα ληφθούν από οπλίτες και ενημερώθηκαν οι στρατιωτικές αρχές. Έγιναν απολυμάνσεις και η στρατιωτική ηγεσία της 1ης ΤΑΞΑΣ ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ και το Επιτελείο. Μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα είναι σε  εφαρμογή το μέτρο της καραντίνας, στα τμήματα που κινήθηκε.

Τέσσερα νέα κρούσματα προστέθηκαν χθες  στον κατάλογο των νέων ανθρώπων που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό , με εστία το μπαρ Ίσαλος. Η ιχνηλάτηση του ΕΟΔΥ μετά το πρώτο κρούσμα στο δημοφιλές «στέκι» οδήγησε στη λήψη δειγμάτων στο προσωπικό αλλά σε στις στενές επαφές τους, ενώ δεκάδες θαμώνες σπεύδουν για τεστ σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Τα αποτελέσματα των τεστ από το κλάμπ White βγήκαν αρνητικά και σε 85 συνολικά δείγματα από τα δύο μπαρ θα γίνουν επαναληπτικά τεστ. Ο ιός κυκλοφορεί και μεταδίδεται εύκολα όταν δεν παίρνουμε τα μέτρα και αυτή την στιγμή μολύνονται πιο πολύ οι νέοι ενώ οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες πλέον προστατεύονται.

Το πρώτο κρούσμα στον Ισαλο, ένας σεφ που φέρεται να έχει εργαστεί και σε άλλα καφέ-μπαρ που διαθέτουν μέτοχοι στο μαγαζί , νοσηλεύεται από χθες στο Πανεπιστημιακό καθώς παρουσίασε σημάδια πνευμονίας.

Οι τρεις νεαροί που κόλλησαν κορωνοϊό από τον 25χρονο σεφ στον Ίσαλο και τον 25χρονο ντι-τζει στο White εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα χωρίς συμπτώματα και 12 τεστ που λήφθηκαν από τις οικογένειες τους  εξετάστηκαν  στο πανεπιστημιακό και είναι αρνητικά αλλά θα επαναληφθούν σε μια εβδομάδα.

Εξιτήριο έλαβε χθες η 27χρονη δικηγόρος που προσβλήθηκε από κορωνοϊο, φίλη της 25χρονης συνεργάτιδας του δημάρχου Βόλου. Η 25χρονη έχει κολλήσει και τον πατέρα της ο οποίος νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση στο πανεπιστημιακό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το