Αθλητισμός

Σε έξι αγώνες συμμετείχε το Σαββατοκύριακο ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου

Σε έξι αγώνες και δράσεις, σε ισάριθμα μέρη της Ελλάδας, έδωσαν το παρόν αυτό το Σαββατοκύριακο οι δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου. Η είσοδος του καλοκαιριού και επίσημα, καθώς και η άνοδος της ζέστης δεν στάθηκαν εμπόδιο για τα μέλη του συλλόγου που συνδύασαν τους αγώνες με τον αθλητικό τουρισμό, ενώ γνώρισαν πανέμορφα μέρη. Το πρόγραμμα περιλάμβανε αποστάσεις και τερέν όλων των ειδών με αγώνες από 400 μέτρα ως και 6 ωρών, μαραθώνιους βουνού και άλλων αποστάσεων σε Μέτσοβο, Βερδικούσια, αγώνα ασφάλτου στο Μοσχοχώρι Κατερίνης και στίβου στο Αλκαζάρ Λάρισας και στο στάδιο Πανελληνίου. Με ανιδιοτελή προσφορά τα μέλη του ΣΔΥΒ βοήθησαν επίσης στα Ρήγεια, τους παιδικούς αγώνες στίβου που έγιναν στο Βελεστίνο. Αναλυτικότερα:
Γιορτή για τον αθλητισμό αποτέλεσαν οι αγώνες “Ρήγεια” που έγιναν στο στάδιο του Βελεστίνου το Σάββατο. Από τις πιο μικρές ηλικίες εκατοντάδες παιδιά από τα σωματεία στίβου της Μαγνησίας έδωσαν το παρόν και είναι πολύ πιθανό κάποια από αυτά να πρωταγωνιστούν μετά από μερικά χρόνια σε εθνικό ή και σε διεθνές επίπεδο εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Ούτως ή άλλως, και ανεξάρτητα από οποιαδήποτε επίδοση, κάθε παιδί με τη συμμετοχή του ωφελείται και βάζει τις βάσεις για το μέλλον καθώς γνωρίζει τα οφέλη του αθλητισμού και τις αξίες του ευ αγωνίζεσθε. Όσον αφορά τον ΣΔΥΒ, τα μέλη του βοήθησαν στη γραμματεία και συνεργάστηκαν με όλα τα σωματεία και τους διοργανωτές, ενώ παράλληλα τα παιδιά πολλών αθλητών του συλλόγου αγωνίστηκαν στα Ρήγεια. Μετά το τέλος των αγώνων παρατέθηκε δεξίωση από τον Δήμο Ρήγα Φερραίου στους συντελεστές.

11 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου τη Κυριακή έτρεξαν στον Αγώνα Ορεινού Δρόμου και Βουνού Βερδικούσιας. Ο αγώνας διοργανώθηκε για 1η φορά στο βουνό της Λάρισας το οποίο βρίσκεται κοντά στην Ελασσόνα και έχει υψόμετρο 860 μέτρων ενώ φημίζεται για το δάσος Οξιάς, το οποίο είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων. Έγιναν 2 διαδρομές, 21 και 5 χιλιομέτρων όπου ο ΣΔΥΒ είχε τις μεγαλύτερες διακρίσεις. Έγιναν 2 διαδρομές, 21 και 5 χιλιομέτρων όπου ο ΣΔΥΒ είχε τις μεγαλύτερες διακρίσεις. Στη μεγάλη απόσταση έτρεξαν οι Ηλίας Πατσαρούχας, Σάκης Κράβαρης, Βάσω Τασιώνη. Μεγάλος νικητής του αγώνα των 5 χιλιομέτρων τερμάτισε ο Ζήσης Τσουρέλης, ενώ 3ος ήταν ο Τόλης Κουτσουμπές. Δεύτερη στη γενική κατάταξη γυναικών ήταν η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου. Έτρεξαν επίσης από τον ΣΔΥΒ οι Γιάννης Κλόκας, Γιάννης Παπαδόπουλος, Παντελής Ζήσης, Γιώργος Αλμπανούδης, Χαράλαμπος Γιώτας.

Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού αποτέλεσαν οι αγώνες Ursa Trail 2018 που έγιναν τη Κυριακή στο Μέτσοβο. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τις καλοκαιρινές συνθήκες και τη ζέστη, αλλά και τις μεγάλες και ταυτόχρονα δύσκολες αποστάσεις, 377 δρομείς από όλη την Ελλάδα έτρεξαν στον αγώνα των 40 χιλιομέτρων και 643 δρομείς έτρεξαν στα 20 χιλιόμετρα. Από τον ΣΔΥΒ αγωνίστηκαν πέντε δρομείς, με τον Γιώργο Καλαντζή να τερματίζει 3ος στη κατηγορία του και 36ος συνολικά στη μεγάλη διαδρομή. Έκτη στον ίδιο αγώνα στη κατάταξη των γυναικών αναδείχθηκε η Μάρθα Ξηροφώτου. Ο Βαγγέλης Θέος, ο Θανάσης Οικονόμου και ο Αποστόλης Απλαντής έτρεξαν επίσης στον αγώνα των 20 χιλιομέτρων.

Με νέο ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιήθηκε το Τen – Τen Run (10 χιλιόμετρα) στο Μοσχοχώρι Κατερίνης. Η πάντα απαιτητική διαδρομή λόγω της ανηφόρας στην σκιά των Πιερίων με φόντο τον Όλυμπο προσέφερε όμορφα τοπία στους δρομείς. Για τον ΣΔΥ Βόλου αγωνίστηκε η Άσπα Μανταλιανού, ενώ επίσης στον αγώνα βρέθηκε ο Γιώργος Μάνος.
Αγώνες στίβου βετεράνων στη μνήμη αθλητών που έφυγαν από τη ζωή έγιναν τη Κυριακή στο στάδιο του Πανελληνίου στην Αθήνα. Στα 400 μέτρα αγωνίστηκε ο Στράτος Συμεωνίδης και κατέλαβε τη 2η θέση στη κατηγορία του.
Το Σάββατο το βράδυ έγινε επίσης ο 3ος Anemos Night Ultra Running στο στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας με αγώνες 6ωρου και 12ωρου. Στη πρώτη ώρα του 6ωρου έτρεξε συμβολικά ο Αλέξης Παπαλεξίου διανύοντας 12.400 μέτρα.

Παράταση στις εγγραφές για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Στα ύψη βρίσκεται και φέτος παγκοσμίως το ενδιαφέρον για συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας και τους παράλληλους αγώνες που θα γίνουν στις 11 Νοεμβρίου, και περισσότεροι από 50.000 δρομείς θα λάβουν μέρος ενώ αρκετοί δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν επειδή δεν υπάρχει χώρος για περισσότερους! Το πλέον χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι οι εγγραφές ολοκληρώνονται μισό χρόνο πριν γίνει ο αγώνας. Ο ΣΔΥΒ εξασφάλισε παράταση για τις εγγραφές των μελών του ως τη Πέμπτη 14 Ιουνίου. Μετά την ημερομηνία αυτή οποιαδήποτε προσθήκη ή αλλαγή θα είναι αδύνατη καθώς θα σταλθεί η τελική λίστα συμμετοχών στη διοργάνωση. Εγγραφές και άλλες πληροφορίες για τη διαδικασία, τη μετάβαση, διαμονή, στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, τηλ.2421023523.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου συγχαίρει και εύχεται καλή θητεία στο νέο ΔΣ του συνεργαζόμενου-φίλου σωματείου του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου. Πρόεδρος του ΕΟΣ Βόλου εξελέγη ο Παναγιώτης Παναγιώτου, ο οποίος είναι δρομέας και μέλος του ΣΔΥ Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το