Τοπικά

Σε έξαρση η γαστρεντερίτιδα στα παιδιά και εφήβους – Έντονη κινητικότητα στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου

Σε έξαρση βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες η γαστρεντερίτιδα στα παιδιά και στους εφήβους, με κύρια συμπτώματα μεταξύ άλλων τη διάρροια και τον πόνο στο στομάχι, με αποτέλεσμα η παιδιατρική Κλινική να γεμίσει από κόσμο. Το φαινόμενο ξεκίνησε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και καθώς περνούσαν οι μέρες, γινόταν και πιο έντονο.
Τα κύρια συμπτώματα ήταν η διάρροια, ο πόνος στο στομάχι, η απουσία διάθεσης για φαγητό αλλά και ο πυρετός. Άλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις τα συμπτώματα ποικίλουν και σε άλλο παιδί μπορεί να είναι πιο έντονη η διάρροια και σε άλλο ο πόνος στο στομάχι.

Οι γιατροί επισημαίνουν πως η γαστρεντερίτιδα είναι μια πάθηση που δεν σταματά ποτέ να υπάρχει όλο τον χρόνο, απλώς υπάρχουν κάποιοι περίοδοι που βρίσκεται σε έξαρση για διάφορους λόγους. Η νοσηλεία των παιδιών και τον εφήβων στο Νοσοκομείο διαρκούσε κατά μέσο όρο δύο με τρεις μέρες, όπου με την κατάλληλη αγωγή ξεπερνούσαν το πρόβλημα, ενώ έπρεπε να προσέξουν για λίγες μέρες και τη διατροφή τους μετά την ταλαιπωρία που είχε υποστεί το στομάχι τους.  Για τον ίδιο λόγο έντονη κινητικότητα επικράτησε τις τελευταίες ημέρες και στα επείγοντα της παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το