Τοπικά

Σε επιφυλακή για Βολιώτες μαθητές που βρίσκονται στην Ιταλία

Ένα Γυμνάσιο του Βόλου βρίσκεται μεταξύ των δέκα ελληνικών σχολείων που έχουν ταξιδέψει στην Ιταλία, η οποία τελεί σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού, που έφτασαν πλέον τα 150, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας.  Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες την αναστολή των μαθητικών εκδρομών στην Ιταλία, ενώ παράλληλα έδωσε στοιχεία στη δημοσιότητα σύμφωνα με τα οποία 10 σχολεία βρίσκονται σε εκδρομές στην Ιταλία, δύο στο Μιλάνο και οκτώ στην κεντρική και νότια Ιταλία.
Το σχολείο του Βόλου βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία, στην περιφέρεια Ούμπρια, με πρωτεύουσα την Περούντζια, που είναι εκτός των δεκατριών περιοχών οι οποίες τέθηκαν σε καραντίνα. Από νωρίς χθες το βράδυ η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκεται σε επιφυλακή, έχοντας συνεχή επικοινωνία με το Γυμνάσιο αλλά και το Υπουργείο.

O διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε πως «ενημερωθήκαμε χθες νωρίς το βράδυ από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και μέσω του υπουργείου Παιδείας πως μεταξύ των δέκα σχολείων που βρίσκονται στην Ιταλία αυτές τις ημέρες, είναι και ένα Γυμνάσιο του Βόλου.
Οι έντεκα μαθητές με τους δύο συνοδούς καθηγητές τους, ταξίδεψαν στην Περούντζια, που είναι στην κεντρική Ιταλία, εκτός δηλαδή των δεκατριών περιοχών που μπήκαν σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «από την ενημέρωση που έχουμε, οι μαθητές ταξίδεψαν αεροπορικώς από την Αθήνα μέχρι τη Ρώμη έχοντας τις μάσκες, ενώ το βράδυ της Κυριακής αφίχθησαν στην Περούντζια, όπου έγινα δεκτοί από τις οικογένειες των Ιταλών που θα φιλοξενηθούν στα σπίτια τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το