Τοπικά

Σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αμποβό

 

Σε εφαρμογή αναμένεται να τεθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αμποβό στην Τ.Κ. Αφετών, καθώς τόσο το συμβούλιο της Κοινότητας Αφετών, όσο και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Νοτίου Πηλίου, ενέκριναν ομόφωνα την κυκλοφοριακή μελέτη στον Αμποβό. Επίσης, προτείνεται στον Δήμο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να γίνει τοποθέτηση σήμανσης κορινών και ό,τι άλλο χρειαστεί για την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης στον δρόμο δίπλα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στον οικισμό Αμποβού, διότι στον δρόμο αυτό παρκάρουν οχήματα και είναι αδύνατη η διέλευση πυροσβεστικού οχήματος, ασθενοφόρου, απορριμματοφόρου και γενικά μεγάλου οχήματος.
Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή που περιλαμβάνεται στη μελέτη, η Άφησσος ανήκει διοικητικά στην Τ.Κ. Νεοχωρίου με πραγματικό πληθυσμό 353 κατοίκους, ο οποίος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται σημαντικά. Πρόκειται για έναν παραθαλάσσιο οικισμό του Πηλίου, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 28 χλμ. από τον Βόλο. Νότια του οικισμού της Αφήσσου βρίσκεται η παραλία Αμποβός, που κατά μήκος της διαθέτει πλήρη τουριστική οργάνωση. Το κυριότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το εν λόγω τμήμα οδού είναι η παρόδια στάθμευση που εμποδίζει τη διέλευση των οχημάτων.
Εξετάζοντας την υφιστάμενη κυκλοφοριακή κατάστασης και με γνώμονα την ποιότητα ζωής των κατοίκων, κρίθηκε αναγκαίο ύστερα από αίτημα του τοπικού συμβουλίου, να γίνει μελέτη της κυκλοφοριακής ρύθμισης. Έπειτα από αυτοψία του τμήματος Τ.Υ. του Δήμου προτείνεται η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην προαναφερθείσα οδό. Η συγκεκριμένη κυκλοφοριακή ρύθμιση κρίνεται αναγκαία, διότι ο συγκεκριμένος δρόμος εξυπηρετεί τη διέλευση τόσο οχημάτων έκτακτης ανάγκης, όσο και μεγάλων οχημάτων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του Δήμου. Η στάση κα η στάθμευση κατά μήκος της οδού καθιστούν αδύνατη τη διέλευση όλων των παραπάνω οχημάτων.
Για τον λόγο αυτό, προτείνονται κατά μήκος της οδού με κατεύθυνση Αμποβός – Αφέτες, η απαγόρευση στάθμευσης σε σημεία που έχουν οριστεί με την τοποθέτηση ρυθμιστικής πινακίδας Ρ40.
Με τις παραπάνω επεμβάσεις στον οικισμό της Αφήσσου, η κυκλοφοριακή ρύθμιση δεν θα επηρεάσει τις υπηρεσίες των μέσων μαζικής μεταφοράς και δεν θα διαταραχθεί η ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, των πεζών και των ατόμων με αναπηρία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το