Τοπικά

Σε διακρατικό πρόγραμμα ένταξης ΑμεΑ συμμετέχει η ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ

Οι νέοι με νοητική υστέρηση αντιμετωπίζουν πολλαπλές και πολυπαραγοντικές δυσκολίες ένταξης στο κοινωνικό γίγνεσθαι, τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλο τον κόσμο λόγω έλλειψης υποδομών, μεθοδολογίας μάθησης αλλά και των στερεοτύπων που εξακολουθούν να υφίστανται.
Η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ με πολυετή δραστηριοποίηση στη λειτουργία δομών και υπηρεσιών για άτομα με αναπηρίες συνεργάζεται μέσω του υποστηριζόμενου συνεταιρισμού ατόμων με αναπηρία «Ηλιοτρόπια» με τη ΜΚΟ «Αλλάζω εμένα… και τον κόσμο» σε ένα διακρατικό πρόγραμμα ένταξης των ατόμων με αναπηρία, το οποίο υλοποιείται από τον Σεπτέμβριο του 2018 και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2020. Οι άλλοι εταίροι του προγράμματος είναι η ΜΚΟ «Ofensiva Tinerilor» από τη Ρουμάνια και η «Nart» από τη Βουλγαρία και το σχέδιο δράσης το «Exchanging knowledge about educational inclusion» (Ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με την ένταξη στην εκπαίδευση) που εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Plus Βασική Δράση 2, Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της εκπαίδευσης, κατάρτισης και της νεολαίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν την Πέμπτη 5-9-20019 τον ανθοκομικό Συνεταιρισμό ΑμεΑ «Ηλιοτρόπια» ενώ την Παρασκευή 6-9-2019 τη χορευτική παράσταση ΑμεΑ δοσμένη από την Κοινωνική Σχολή Χορού της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ που στεγάζεται στο Κοινωνικό Κέντρο Ν. Δημητριάδας. Η Κοινωνική Σχολή Χορού της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ιδρύθηκε το 2016 με την πλήρη υποστήριξη της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ υπό την ευθύνη της εθελόντριας Γεωργίας Μπουδαλάκη.
Το 2019 λειτούργησε για πρώτη φορά τμήμα λάτιν οπού συμμετέχουν παιδιά με νοητική υστέρηση αποδεικνύοντας ότι ο χορός δεν έχει όρια και διακρίσεις. Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, κ. Νατάσα Μορφογιάννη μετείχε στις εκδηλώσεις και δεσμεύτηκε να στηρίξει τις δράσεις της Κοινωνικής Σχολής έτσι ώστε ο αριθμός των παιδιών με αναπηρία και μη που θα συμμετέχουν δωρεάν στις ομάδες χορού να αυξηθεί σημαντικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το