Τοπικά

Σε απόγνωση 33χρονος που κινδυνεύει να μείνει άστεγος με την 8χρονη κόρη του

Είναι 33 ετών, δεν έχει στον «ήλιο μοίρα» και τη Δευτέρα του κάνουν έξωση από το σπίτι που μένει και το οποίο νοικιάζεται στο πλαίσιο κοινωνικού προγράμματος. Το σπίτι ανήκει στο Γηροκομείο, σύμφωνα με τον ίδιο και όπως δηλώνει από τον περασμένο Φεβρουάριο τον ενημέρωσαν πως το χρειάζονται για να το πουλήσουν. Το Γηροκομείο, όπως εξηγεί, δεν ανανέωσε το συμβόλαιο, γεγονός που δεν του επέτρεψε να πάρει επίδομα ενοικίου. Εάν λάμβανε το επίδομα, τα χρήματα θα τα έπαιρνε το ίδρυμα ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στέγασης.
Μένει στο σπίτι από το 2016 και μεγαλώνει μόνος τους την 8χρονη κόρη του. Τη Δευτέρα όπως δηλώνει, θα παραλάβει το χαρτί της έξωσης.

«Εάν ήμουνα μόνος μου θα κοιμόμουνα σε παγκάκι, αλλά έχω μαζί μου το παιδί. Τι μπορώ να κάνω», αναρωτήθηκε και κάνει έκκληση να του δοθεί στέγη η οποία θα πληρώνεται από την επιδότηση ενοικίου. Ζει με τα λίγα χρήματα που λαμβάνει από τον ΟΓΑ και το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης. Είναι δύο χρόνια άνεργος και εργάστηκε το προηγούμενο διάστημα για δύο μήνες στον Δήμο. Οι οφειλές που ωστόσο είχε στο δημόσιο συμψηφίστηκαν με τον μισθό του και δεν έλαβε τα χρήματα.
«Έχω ενημερώσει και το σχολείο ώστε εάν βρεθεί μια στέγη να μετακομίσω άμεσα. Δεν μπορεί το παιδί να βλέπει να μας κάνουν έξωση», ανέφερε.
Η «Θ» προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Γηροκομείου κ. Παύλο Πάνο, αλλά δεν κατέστη δυνατόν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το