Ελλάδα

Σχολεία: Το μεγάλο τεστ από σήμερα στα Λύκεια και ο φόβος των ειδικών

Το κουδούνι στα Λύκεια όλης της χώρας χτυπά σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, αλλά ο φόβος των ειδικών δεν έχει εκλείψει. Μπορεί τα σχολεία να ανοίγουν και πάλι με self test και μέτρα προστασίας, όμως αρκετοί επιστήμονες παραμένουν με κομμένη την ανάσα για το τι θα συμβεί λίγες ημέρες μετά.

Ο προβληματισμός άλλωστε είναι έντονος σε πολλούς ειδικούς της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, αφού είναι ενδεικτικό ‘οτι υπήρχαν επτά ειδικοί που είχαν ψηφίσει αρνητικά για το άνοιγμα των σχολείων σήμερα 12 Απριλίου, μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι ειδικοί της επιτροπής ξεκινούν από σήμερα άλλον έναν κύκλο διεξοδικής μελέτης του επιδημιολογικού φορτίου της χώρας, καθώς πολλοί εκτιμούν ότι η διασπορά θα αυξηθεί από το άνοιγμα των Λυκείων. Βέβαια η πραγματική εικόνα για μία πιθανή αύξηση των κρουσμάτων θα αρχίζει να καταγράφεται μετά από μία εβδομάδα με 10 ημέρες, οπότε και μέχρι τότε τα Λύκεια θα κλείσουν και πάλι για τις διακοπές του Πάσχα.

Αυτός είναι και ο βασικός φόβος των επιστημόνων ότι τις ημέρες του Πάσχα είναι πιθανό να παρουσιασθεί αύξηση του ιικού φορτίου στην χώρα, ακριβώς εξαιτίας των σχολείων, γεγονός όμως που θα επιφέρει αλυσιδωτά προβλήματα σε όλους τους κλάδους που είτε έχουν ανοίξει είτε αναμένεται να ανοίξουν. Μεταξύ αυτών και ο τουρισμός που επισήμως ξεκινά στις 14 Μαΐου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το