Ελλάδα

Σχολεία – Πανεπιστήμια: Εμβολιαστική εκστρατεία για να λειτουργήσουν κανονικά

Επιστράτευση όλων των τρόπων οι οποίοι θα μπορούσαν να πείσουν τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας όλων των βαθμίδων να ολοκληρώσουν το εμβολιασμό τους, επιχειρεί η κυβέρνηση ώστε στις αρχές του Φθινοπώρου να μπορέσουν ν΄ ανοίξουν σχολεία, πανεπιστήμια και όλες οι δομές εκπαίδευσης. Ήδη προετοιμάζονται εμβολιαστικά κέντρα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις προκειμένου να διευκολυνθούν φοιτητές, διδακτικό και λοιπό προσωπικό ενώ απανωτές είναι οι εκκλήσεις προς τους νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές να εμβολιαστούν πριν ξεκινήσουν τα σχολεία.

«Σας παρακαλώ: Εμβολιαστείτε! Για να είμαστε και εμείς σε θέση να ξανανοίξουμε τα σχολεία μας με ασφάλεια και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα τον Σεπτέμβριο», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο. Ανάλογες εκκλήσεις κάνουν και τα ίδια τα πανεπιστήμια τα οποία θέτουν ως προϋπόθεση για την διεξαγωγή των μαθημάτων από το χειμερινό ακαδημαϊκό έτος 2021-22, τον εμβολιασμό όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, η Σύνοδος των Πρυτάνεων ζητά

α) να εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας άμεσα ΚΥΑ για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου 2021 παρόμοια με αυτή που εκδόθηκε για τον Ιούνιο 2021 (δυνατότητα καθορισμού από την Σύγκλητο κάθε Ιδρύματος του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων) και
β) το χειμερινό εξάμηνο να διεξαχθεί δια ζώσης με εκπαιδευτικό προσωπικό και εκπαιδευομένους εμβολιασμένους.
Από 1η Οκτωβρίου ανοίγουν τα Πανεπιστήμια
Από την πλευρά του και ο αρμόδιος για τα ΑΕΙ, υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος προανήγγειλε την δια ζώσης επαναλειτουργία των πανεπιστημίων από την 1η Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι : Σίγουρα μέσα στην αίθουσα θα είναι οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουμε πιστοποιητικό ότι έχουνε νοσήσει από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι πάνω στο τραπέζι. Θα έχουμε φτιάξει εμβολιαστικά κέντρα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις για να διευκολύνονται οι φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί, να μπορούν να εμβολιαστούν άμεσα και συνεργαζόμαστε στενά με τις πανεπιστημιακές αρχές, που ήδη μας έχουν υποδείξει χώρους μέσα στα πανεπιστήμια, για να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε αυτά τα εμβολιαστικά κέντρα για να πάει πιο γρήγορα εμβολιασμός».

Η έκκληση του πρωθυπουργού
Έκκληση στους εκπαιδευτικούς να σπεύσουν να εμβολιαστούν, διευκολύνοντας έτσι το άνοιγμα των σχολείων και την εύρυθμη λειτουργία τους τον Σεπτέμβριο, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Οι συνέπειες της COVID-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας», που διοργανώνουν το υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: Θα ήθελα να σας δώσω ένα παράδειγμα. Με απασχολεί ιδιαίτερα το ζήτημα της ψυχικής υγείας των παιδιών και εφήβων. Ποια είναι η καλύτερη πολιτική για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, εν μέσω πανδημίας; Η καλύτερη πολιτική είναι τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία όσο πιο γρήγορα γίνεται. Για το λόγο αυτό, ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών είναι τόσο σημαντικός.

Αν ένας εκπαιδευτικός στο δημοτικό σχολείο νοσήσει, τότε είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί. Σε αυτή την περίπτωση, το σχολείο ή ένα τμήμα του ίσως χρειαστεί να κλείσει για μια εβδομάδα ή για δύο εβδομάδες. Για το λόγο αυτό, από αυτό το βήμα, καλώ όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, δασκάλους και καθηγητές. Σας παρακαλώ: Εμβολιαστείτε! Για να είμαστε και εμείς σε θέση να ξανανοίξουμε τα σχολεία μας με ασφάλεια και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το