ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φυσικοθεραπεία στις δομές ΚΗΦΗ του Δήμου Βόλου

Τοπικά

Επεσε το πρώτο χιόνι στον Ολυμπο

Ελλάδα

Επιστροφές φόρων 1,8 δισεκ. οφείλει το Δημόσιο

Οικονομία

Έφυγε από τη ζωή 58χρονη στη Νέα Ιωνία 

Τοπικά

Ο καιρός

Τοπικά

Συνάντηση των «Ρομαλέων» στην Ανακασιά

Τοπικά

Πoινή φυλάκισης 3 έως 10 έτη για τον Μπιλ Κόσμπι

Κόσμος

Βόλος: Σύλληψη 37χρονου για διακίνηση ναρκωτικών

Τοπικά

Άρθρα

Η Σχέση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με τον Τουρισμό….

Της Θέκλας Καμμένου

Υποψήφιας σύμβουλου του Επιμελητηρίου στο Τουριστικό Τμήμα, με το Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα, με Υπ. Πρόεδρο τον Αριστοτέλη Μπασδάνη

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας καθημερινά αποδεικνύει την σημαντική θέση που έχει ο τουρισμός για την τοπική μας οικονομία. Οι επιχειρηματίες του τουρισμού αποκτούν μία δυνατή φωνή με την δημιουργία του Τουριστικού Τμήματος. Για χρόνια ο τουρισμός, αν και από όλους θεωρούνταν ως ένας από τους βασικούς πυλώνες της τοπικής μας οικονομίας – δεν είχε την ανάλογη αντιμετώπιση. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου, της οποίας η θητεία λήγει σε μόλις λίγες ημέρες, με ομόφωνη απόφαση της έδωσε στον τουρισμό την αξία και την φωνή που του αρμόζει. Η δημιουργία του Τουριστικού Τμήματος με 4 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο είναι σημαντική. Μέσω αυτού, όλοι όσοι ανήκουμε στον τουριστικό χώρο, μπορούμε να εργαστούμε με προτάσεις, στοχευόμενες δράσεις, καινοτόμες ιδέες και συστηματική δουλειά για να προβάλλουμε την Μαγνησία και να αποκτήσει την αναγνωσιμότητα που της αξίζει.

Πολλές φορές κάνω την σκέψη ότι αν η Μαγνησία με το πανέμορφο Πήλιο με πολλούς και αναγνωρίσιμους μύθους (Κένταυροι, Ιάσωνας και Αργοναυτική Εκστρατεία), τις Σποράδες, το όρος Όρθυς με την Τιτανομαχία, τον συνδυασμό βουνού & θάλασσας, Αιγαίο Πέλαγος και Παγασητικό Κόλπο, Τραινάκι Πηλίου, Αρχιτεκτονική, 2 διεθνή αεροδρόμια (Ν. Αγχιάλου και Σκιάθου), λιμάνι κρουαζιέρας, γαστρονομία με τον Βόλο να πρωτοστατεί στην φιλοσοφία του μεζέ και του τσίπουρου όπως αυτή έφτασε και διατηρήθηκε από τους Μικρασιάτες που την έφεραν, το Χιονοδρομικό Κέντρο, βρίσκονταν σε κάποιο άλλο σημείο του κόσμου θα είχε τουρισμό 12 μήνες το χρόνο και θα ήταν ανταγωνιστικό της Τοσκάνης ή της Προβηγκίας…

Αυτά λίγο πολύ όλοι τα γνωρίζουμε. Η ουσία όμως δεν είναι να τα μεταφέρουμε απλώς και να περιμένουμε να γίνουν γνωστά, χωρίς σχεδιασμό. Πρέπει να υπάρξει στόχευση συγκεκριμένη με αντίστοιχες δράσεις, των οποίων τα αποτελέσματα μπορεί και να μην είναι τόσο άμεσα.

Μία από αυτές τις δράσεις είναι η προσέλκυση πτήσεων και η προβολή του Αεροδρομίου του Βόλου καθώς επίσης και η ανάπτυξη αυτού. Τόσο ο Πρόεδρος Αρ. Μπασδάνης αλλά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πιστέψαμε σε αυτό, και μας δόθηκε η δυνατότητα να κινηθούμε, ούτως ώστε να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Με την επίσημη απόφαση για ένταξη της Easy Jet, του αεροδρομίου του Βόλου στο δίκτυο της αποδεικνύουμε και έμπρακτα ότι το Επιμελητήριο και οι σύμβουλοι του βρίσκονται στο κέντρο των εξελίξεων και δουλεύουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σιωπηλά και με αποτελεσματικότητα. Παράλληλα, όμως αποδεικνύουμε και το πνεύμα της ομαδικότητας και της καλής συνεργασίας που είχαμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε με την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και του Δήμους της Περιοχής μας. Εξάλλου το έχουμε αποδείξει και με συνεργασίες που είχαμε και για την Condor από Μόναχο, αλλά και πολλές άλλες δράσεις. Γιατί προσωπικά πιστεύω ότι πραγματικά Όλοι Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!

Η δημιουργία του Οργανισμού για την προσέλκυση πτήσεων είναι πλέον επιβεβλημένη, και πιστεύω ότι η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές θα τον αγκαλιάσει. Θεωρώ ότι το Αεροδρόμιο Βόλου είναι μία πύλη εισόδου για πτήσεις οι οποίες δεν εξυπηρετούν μόνο τον τουρισμό. Πρόκειται και για συγκοινωνία, για εμπορικές σχέσεις που αναπτύσσονται, και είναι πολύ σημαντικό να έχουμε όλοι την δυνατότητα να ταξιδέψουμε με άνεση και αμεσότητα, από ένα σύγχρονο αεροδρόμιο μόλις 30 λεπτά μακριά μας. Η υποδομή υπάρχει και πρέπει όλοι να την αγκαλιάσουμε και να την αναδείξουμε.

Και φυσικά δεν σταματάμε μόνο στο Αεροδρόμιο. Υπάρχουν πολλά πεδία ακόμη για ανάπτυξη καλών συνεργασιών και σχέσεων, σε επίπεδο κρουαζιέρας αλλά και διαφόρων νέων τουριστικών προϊόντων, τα οποία θα φέρουν την αύξηση της εποχικότητας, την απασχόληση, την δημιουργία θέσεων αλλά και την δυνατότητα των επιχειρηματιών να αναπτυχτούν και να δημιουργήσουν νέα προϊόντα ή να αναβαθμίσουν τις υποδομές τους.

Αυτό θεωρώ ότι είναι και το πιο σημαντικό και αυτό που το Επιμελητήριο τελικά κάνει για τον επιχειρηματία. Μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τον επιχειρηματία να τον διαβεί. Δεν είναι ένα κλειστό club και η απερχόμενη διοίκηση το απέδειξε ! Το Επιμελητήριο είναι το σπίτι όλων μας και πρέπει όλου να είμαστε κοντά του, ενεργοί, με προτάσεις και ιδέες. Η σημερινή εποχή και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε κάθε ημέρα είναι πολλές και σίγουρα δύσκολες. Δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να σταματούμε να δημιουργούμε. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε όταν έχουμε την φωνή, τους ανθρώπους σε θέσεις με ανοιχτές τις κεραίες τους, και με διάθεση προσφοράς. Και νομίζω ότι αυτοί υπάρχουν και μπορείτε να τους ψηφίσετε.

Η συμμετοχή μας στις εκλογές του Επιμελητηρίου το Σάββατο 09/12 στο Αλμυρό & Σκιάθο, και Κυριακή 10/12 και Δευτέρα 11/12 στο Βόλο είναι σημαντική ! Η τουριστική φωνή πρέπει να είναι δυνατή…Γιατί μπορούμε να κάνουμε πολλά και σημαντικά πράγματα για την Μαγνησία, όλοι μαζί !

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το