Πολιτισμός

Η σχεδιάστρια μόδας Θεοδοσία Τζιβέλη τιμήθηκε από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου (photos) 

Κατάμεστη η αίθουσα του ξενοδοχείου Park χθες για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, όπου το «παρών» έδωσε μεγάλος αριθμός μελών και φίλων του ΛΕΒ, αλλά και από άλλους φορείς της Μαγνησίας.

Το ΛΕΒ κάθε χρόνο στην πρώτη αυτή εκδήλωση του έτους τιμά προσωπικότητες της κοινωνικής ή επιστημονικής ζωής του γυναικείου χώρου του Βόλου ή που κατάγονται από την πόλη και διακρίθηκαν για το έργο τους.
Στη φετινή γιορταστική εκδήλωση το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου τίμησε συμβολικά τη Θεοδοσία Αντωνιάδου – Τζιβέλη, που σήμερα είναι μια πετυχημένη πολίτης του κόσμου καταξιωμένη σε πολλούς χώρους, με επίκεντρο τον χώρο της μόδας.

Η συμβολική αυτή τιμή αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στην Ελληνίδα της διασποράς, η οποία μέσα από τους πολλαπλούς της ρόλους συνέβαλε ουσιαστικά στη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας, της γλώσσας και της πίστης στις γενεές που μεγάλωσαν μακριά από την πατρίδα.

Η κ. Θεοδοσία Αντωνιάδου – Τζιβέλη ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη επισημαίνοντας ότι «με μεγάλη ευγνωμοσύνη δέχτηκα την τιμή που μου κάνει το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου. Η τιμή είναι δική μου. Ευχαριστώ όλες τις φίλες και φίλους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση».

Η διεθνούς φήμης Βολιώτισσα σχεδιάστρια μόδας και επιχειρηματίας έχει να επιδείξει σπουδαία καριέρα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ζει και εργάζεται στη Φλωρεντία και εδώ και αρκετές δεκαετίες κυριαρχεί στον κλάδο της γούνας και του δέρματος.

Η Τες, όπως την αποκαλούν οι Ιταλοί, έμαθε να αξιοποιεί τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας, με ιδιαίτερο σεβασμό στην πατρίδα της. Η διοικητική κουλτούρα και εμπειρία συνδυαζόμενα με τη δημιουργική δραστηριότητα, που αναμιγνύει το κλασικό με το καινοτόμο, είναι τα στοιχεία, τα οποία την οδήγησαν σε αυτό που είναι σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος μαζί με μεγάλα ονόματα των οίκων μόδας σε μεγάλα φόρα και θεσμούς της Ιταλίας, εκεί όπου παράγονται οι νέες τάσεις και τα ταλέντα στον κόσμο αυτό.

Στην Ιταλία, η ίδια είναι διευθύνουσα σύμβουλος και ιδιοκτήτρια της εταιρείας, που παράγει τις εταιρείες ρούχων Thes Tziveli και Thes & Thes. Από δε το 1982 είναι συνιδιοκτήτρια με τον σύζυγό της στην εταιρεία Bodies Furs International s.p.a. και με την κόρη της στα ομώνυμα καταστήματα της Αθήνας, αποτελώντας ένα εξαιρετικά πετυχημένο παράδειγμα της γυναικείας επιχειρηματικότητας και ευρηματικότητας. Στην πρώτη αυτή εκδήλωση του 2018, το Λύκειο έκανε τιμητική αναφορά στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων της προηγούμενης θητείας, τις εθελόντριες που και με τη δική τους συμβολή προχώρησε το έργο του ιστορικού σωματείου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το