Ελλάδα

Σαρηγιάννης: 6.000 κρούσματα την ημέρα, αν δεν φτάσουμε το 75% εμβολιασμών

Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζοντας ότι θα έχουμε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων μέχρι το φθινόπωρο.
Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Ανέφερε ότι είχαμε μια επιβράδυνση τις προηγούμενες ημέρες αλλά από χθες παρατηρείται μια αυξητική τάση.

Ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε 3.500 κρούσματα την ημέρα και μεγαλύτερη αύξηση στη συνέχεια. Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να γίνονται συχνά Rapid Test σε περιοχές που δείχνουν έντονη αυξητική τάση.

«Θα φτάσουμε 6.000 κρούσματα την ημέρα»
Στη συνέχεια ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε για το μίνι lockdown που έχει επιβληθεί στη Μύκονο. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι τα περιοριστικά μέτρα μπορούν να λήξουν την επόμενη εβδομάδα αν όλοι καταλάβουν την σοβαρότητα της κατάστασης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο καθηγητής εκτίμησε ότι θα έχουμε μεγάλη άνοδο των κρουσμάτων τους επόμενους μήνες «αν ο εμβολιασμός το φθινόπωρο δεν φτάσει στο 75% θα έχουμε 6000 κρούσματα την ημέρα», ήταν τα λόγια του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορούμε να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το