Τοπικά

Σαράντα άποροι στο Σπίτι Γαλήνης Αγίας Αικατερίνης

Στους 40 ανέρχονται οι άποροι οι οποίοι σιτίζονται από το Σπίτι Γαλήνης της Αγίας Αικατερίνης. Ο ναός πανηγυρίζει σήμερα και από χθες οι ενορίτες και άλλοι πιστοί προσέρχονται για να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα.
Οι εκδηλώσεις άρχισαν χθες το απόγευμα με τον πανηγυρικό εσπερινό, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ σήμερα το πρωί θα τελεστεί η πανηγυρική θεία λειτουργία.
«Ο κόσμος αγαπάει τον ναό μας, αγαπάει την Αγία Αικατερίνη και αυτό φαίνεται όχι μόνο από το πλήθος πιστών που έρχονται να προσκυνήσουν την εικόνα, αλλά και αυτό το γεγονός ότι γονείς δίνουν το όνομα της αγίας στις κόρες τους» ανέφερε ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης π. Χρυσόστομος Παπαδόπουλος.
Ο ίδιος έκανε έκκληση στους πιστούς να προσέρχονται στον ναό τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, αλλά και έχοντας μαζί τους τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, καθώς και τα rapid test, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο ελέγχων από την αστυνομία στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων.
Μάλιστα θυμήθηκε την περσινή μέρα που λόγω της καραντίνας δεν προσήλθαν οι πιστοί στον ναό. «Πέρυσι τελέσαμε τις λατρευτικές εκδηλώσεις με τρία άτομα μέσα στον ναό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο π. Χρυσόστομος λέγοντας πως «τουλάχιστον φέτος η εκκλησία είναι ανοικτή και θα μπορούμε να δεχτούμε τους πιστούς πάντα με τήρηση των μέτρων».
«Οι ενορίτες αγγίζουν τους 2.000 σύμφωνα με την τελευταία απογραφή. Η Ενορία της Αγίας Αικατερίνης είναι αυτόνομη από το 2015» είπε ο π. Χρυσόστομος και συμπλήρωσε πως «καθημερινά από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο προσφέρουμε δωρεάν 40 μερίδες φαγητού από το Σπίτι Γαλήνης, ένα σημαντικό έργο που είναι αποκλειστικά των πιστών οι οποίοι προσφέρουν από το υστέρημά τους».
Παράλληλα αναφέρθηκε και στους ηλικιωμένους πιστούς που δεν προσέρχονται λόγω κορωνοϊού στον ναό για να εκκλησιαστούν λέγοντας πως «μεταβαίνουμε εμείς στα σπίτια τους για να τους κοινωνήσουμε, να εξομολογηθούν και να πάρουν δύναμη για τη συνέχεια. Ο κόσμος ακόμη και, όταν βρίσκεται σπίτι λόγω των υγειονομικών συνθηκών και φοβάται να κυκλοφορήσει, θέλει να είναι κοντά στην εκκλησία»..

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το