Κόσμος

Σαουδική Αραβία: Γιατροί κατάφεραν να διαχωρίσουν επιτυχώς σιαμαία

Στη Σαουδική Αραβία, ομάδα γιατρών κατάφερε να διαχωρίσει, χειρουργικά, βρέφος από το παρασιτικό δίδυμό του. Η επέμβαση, που έλαβε χώρα στην Υεμένη, είναι η 50η κατά σειρά επέμβαση διαχωρισμού σιαμαίων που στέφεται με επιτυχία.

Η Αΐσα Άχμαντ Σαΐντ γεννήθηκε πλήρως ανεπτυγμένη, αλλά με μεγαλύτερη λεκάνη και ένα επιπλέον ζευγάρι κάτω άκρων, σύμφωνα με την αγγλόφωνη σαουδαραβική εφημερίδα Arab News. Στην επέμβαση που, σύμφωνα με το κρατικό κέντρο King Salman Humanitarian Aid and Relief Center, κράτησε 7 ώρες και 45 λεπτά, συμμετείχαν 25 μέλη ιατρικού προσωπικού, μεταξύ των οποίων γιατροί, νοσηλευτές και τεχνικοί. «Η επέμβαση πήγε πολύ καλά (…). Ο συντονισμός των μελών της ομάδας ήταν εξαιρετικός», είπε στην εφημερίδα ο γιατρός Αμπντάλαχ αλ Ραμπίαχ, επικεφαλής της ομάδας.

«Το μωρό ξύπνησε και άνοιξε τα μάτια (…), αντέδρασε στην επαφή με τη μητέρα του μόλις βγήκε από την αίθουσα του χειρουργείου. Είμαστε χαρούμενοι, γιορτάζουμε την 50η επιτυχία και θα συνεχίσουμε να βοηθάμε όσους μας έχουν ανάγκη», συμπλήρωσε ο γιατρός.
Το παρασιτικό δίδυμο, γνωστό επίσης με τον όρο «fetus in fetu», είναι μια ανωμαλία δίδυμης κύησης που πολλές φορές ανιχνεύεται πριν από τη γέννηση από τον υπέρηχο. Όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν γίνεται αντιληπτή και το παιδί μεγαλώνει με το παρασιτικό έμβρυο του διδύμου του. Μόλις ανακαλυφθεί, είναι αναγκαία μια χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεσή του.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας SPA μετέδωσε πως η Αΐσα προέρχεται από την επαρχία Αλ Μάχρα στην Υεμένη, που μαστίζεται από τον πόλεμο και τη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το