Ελλάδα

Σάμος: Μη κατοικήσιμα τα 300 από τα 414 σπίτια που επλήγησαν από τον σεισμό

Μεγαλώνει η λίστα των «πληγωμένων» κτιρίων στη Σάμο όσο περνούν οι μέρες καθώς πληθαίνει ο αριθμός των αυτοψιών που διενεργούνται. Οπως προκύπτει από τους έως τώρα ελέγχους, μη κατοικήσιμα είναι τα 300 από τα 414 σπίτια, τα οποία έχουν ελεγχθεί έως τώρα από τα κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Υποδομών στη Σάμο μετά τον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε την περασμένη Παρασκευή το νησί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από τους 57 μηχανικούς συνεχίζονται και σήμερα σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτίρια της Σάμου. Οι μηχανικοί κάνουν αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, ναούς), αλλά και τα λιμάνια του νησιού.

Έως το τέλος της χθεσινής ημέρας (1η Νοεμβρίου 2020) είχαν διεξαχθεί αυτοψίες σε 490 κτίρια σε όλο το νησί. Τα 414 κτίρια αφορούν κατοικίες στο Βαθύ, το Καρλόβασι, τη Χώρα, το Κοκκάρι, το Πυθαγόρειο και αλλού, εκ των οποίων οι 300 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες.

-Επίσης, έχουν ελεγχθεί 15 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 8.
-Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτήρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί 21 από τα 35.
-Οσον αφορά τα σχολεία, έχουν γίνει έλεγχοι σε 44 σχολικές μονάδες, εκ των οποίων οι 11 έχουν κριθεί ακατάλληλες.
-Συγκεκριμένα 5 ακατάλληλα βρίσκονται στο Βαθύ και Άνω Βαθύ και 6 ακατάλληλα στη Χώρα, στο Πυθαγόρειο και στο Καρλόβασι.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το