Κατηγορίες: Ελλάδα

Σαμαράς: «Σωφροσύνη, πατριωτισμός και αρραγής εθνική ενότητα»

Με τα λόγια του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή έθεσε το περίγραμμα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας ο αρχηγός της Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, για τα 40 χρόνια του κόμματος.
Τα επόμενα βήματα για την έξοδο της χώρας από την κρίση και το όραμά του για την Ελλάδα στη μεταμνημονιακή εποχή, ανέπτυξε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ, ενώ υπογράμμισε ότι σύντομα η χώρα αφήνει πίσω τα μνημόνια.
Άρχισε την ομιλία του με τα λόγια του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή όταν ήλθε στην Ελλάδα πριν 40 χρόνια ,«ζητώ σωφροσύνη, πατριωτισμό και εθνική ενότητα». Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις φοροελαφρύνσεις που θα περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός: «Με την κατάθεση του προϋπολογισμού πέρα από τις φοροελαφρύνσεις, 30% στην εισφορά αλληλεγγύης, μείωση του ΦΠΑ στο πετρέλαιο κατά 30%, προβλέπεται ακόμη αύξηση των δόσεων για τα χρέη προς το δημόσιο με παράλληλη μείωση των προστίμων για όσους κάνουν ρύθμιση. Προωθούμε ρύθμιση για τα “κόκκινα” δάνεια, ρύθμιση γενναία. Μπορούμε να το κάνουμε γιατί μπήκε τάξη στα δημόσια οικονομικά. Προετοιμαζόμαστε για τη μείωση των φόρων.
Πρέπει να πληρώνονται αξιοκρατικά οι αξιωματικοί, οι αστυνομικοί, οι γιατροί. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν έχουμε πλεονάσματα όχι με δανεικά. Στόχος μου είναι η φορολόγηση να πέσει στο 33% για τα φυσικά πρόσωπα και στο 15% για τις επιχειρήσεις».
Ο κ. Σαμαράς, έκανε αναφορά στην αξιολόγηση στο δημόσιο λέγοντας ότι δεν είναι δυνατό να παραμένουν όσοι έχουν πλαστά πιστοποιητικά και δεν υπάρχει πουθενά δημόσιο χωρίς αξιολόγηση. Είπε δε ότι χάρη στο πρωτογενές πλεόνασμα μπορεί η κυβέρνηση να δώσει αναδρομικά στους ένστολους. Έκανε επίθεση σε βουλευτές ακόμη και υπουργούς της ΝΔ που δεν στηρίζουν την εθνική προσπάθεια, παίζουν προσωπικά παιχνίδια, κάνουν κριτική και παίρνουν αποστάσεις και τις διαφημίζουν. «Φωτογράφισε» τον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι «υπάρχουν εκείνοι που φόρεσαν χαμόγελο ηθοποιού, σταυρό χριστιανού και ρούχα Ευρωπαίου» και παίζουν μία κακόγουστη παράσταση που θα κοστίσει στον τόπο.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου σε Α’ και Β’ ΕΠΣΘ

Τα αποτελέσματα στους αγώνες του Σαββάτου στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ ήταν τα εξής: Α’ ΕΠΣΘ…

6 Ιανουαρίου 2024

Καταγγέλλει παίκτη του Ολυμπιακού ότι γρονθοκόπησε τον προπονητή ο Α.Ο. Σκιάθου

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Α.Ο. Σκιάθου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου εξέδωσε ανακοίνωση…

6 Ιανουαρίου 2024

Ισοπαλία σοκ του Ολυμπιακού με την Σκιάθο (1-1)

Με αποτέλεσμα σοκ άρχισε το 2024 ο Ολυμπιακός, καθώς παραχώρησε 1-1 στην Σκιάθο για την…

6 Ιανουαρίου 2024

Απίστευτο περιστατικό στη Φθιώτιδα: Άγνωστοι μπήκαν σε ελαιοπερίβολο και έκλεψαν όλες τις ελιές

Αντιμέτωπος με μία δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε 58χρονος που επισκέφθηκε το ελαιοπερίβολό του σε περιοχή της…

6 Ιανουαρίου 2024

Καθαγιασμός των υδάτων στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου – Κων. Καραγεωργίου: Γιορτάζουμε όλοι μαζί, ενωμένοι θα τα καταφέρουμε

Με λαμπρότητα και παρουσία αρκετού κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα σε περιοχές του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου…

6 Ιανουαρίου 2024

Μαθητής έπιασε πρώτος τον Σταυρό σε παραλία της Εύβοιας

Εξι θαρραλέοι μαθητές βούτηξαν στην Εύβοια και έδωσαν μάχη για τον Τίμιο Σταυρό στα φετινά…

6 Ιανουαρίου 2024