Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου – Πάτερ Αντώνιος: «Για κάποιο λόγο είμαι ο εχθρός του ελληνικού κράτους»

Στην πρώτη του αντίδραση μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος εναντίον του, για τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου, ο πάτερ Αντώνιος ξεσπά, κάνοντας λόγο για «άδικη κι αβάσιμη» δίωξη.

Ο ιερέας, που κατηγορείται μαζί με την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, σχολίασε στο Mega ότι, «η ποινική δίωξη που μας ασκήθηκε είναι άδικη κι αβάσιμη. Μαζί με εμένα κατηγορούνται ακόμη η πρεσβυτέρα και ένα μέλος της οικογένειάς μου, επειδή ήταν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της “Κιβωτού του κόσμου”».

Ο Αντώνιος Παπανικολάου ισχυρίστηκε ότι, «συνεχίζονται οι διώξεις για κατηγορίες που δε στοιχειοθετούνται. Βγαίνουν νέα αδικήματα από το πουθενά. Κατηγορούμαστε για υπεξαίρεση, ενώ η ίδια η πρεσβυτέρα παρέδωσε τα χρήματα που βρίσκονταν στην “Κιβωτό” όταν της ζητήθηκε και εξήγησε πώς δεν είναι δικά μας. Αυτό αναφέρεται και στην έκθεση κατασχέσεων».

Όπως είπε, η Σταματία Γεωργαντή, «Παρέδωσε πάνω από 450 χιλιάδες ευρώ, τα οποία προέρχονται από δωρεές και χορηγίες. Η “Κιβωτός” δεν είχε άλλη πηγή εισοδήματος. Για κάποιο λόγο είμαι ο εχθρός του ελληνικού κράτους και όχι μόνο».

Τα κακουργήματα που βαραίνουν πατέρα Αντώνιο και πρεσβυτέρα
Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, ο εισαγγελέας που διεξήγαγε την έρευνα κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή, για τα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Ποινική δίωξη για συνεργεία σε υπεξαίρεση σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε επίσης σε πρώην υπάλληλο της δομής αλλά και σε ένα συγγενικό πρόσωπο του ζευγαριού.

Για φυσική αυτουργία σε απιστία και υπεξαίρεση κατηγορείται η πρεσβύτερα, ως ηθικός αυτουργός κατηγορείται ο πατέρας Αντώνιος, ενώ στο ζευγάρι αποδίδεται και το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

«Αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ»

Η απιστία, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, συνίσταται σε αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ που σχετίζονται με την αγορά ακινήτου στην Πωγωνιανή, ενώ φαίνεται πως έχουν εντοπιστεί εκταμιεύσεις 2.000.000 ευρώ από τα ταμεία της οργάνωσης για τα οποία δεν υπάρχουν παραστατικά. Αντίστοιχα, η υπεξαίρεση αφορά σε χρήματα και τιμαλφή ύψους περίπου 470.000 ευρώ που βρέθηκαν σε διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο ιδρυτής της, αλλά και σε κοσμήματα που βρέθηκαν σε θυρίδες, ενώ αναζητούνται και 300.000 ευρώ που λείπουν από τα διαθέσιμα της οργάνωσης. Το επόμενο διάστημα οι κατηγορούμενοι αναμένεται να κληθούν σε απολογίες.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δεύτερο «κατηγορώ» κατά της Κομισιόν – Ευρωβουλευτές την κατηγορούν ότι «χρηματοδοτεί δικτάτορες»

Για «χρηματοδότηση δικτατόρων» κατηγορούν την Κομισιόν ευρωβουλευτές, οι οποίοι υποστηρίζουν πως τα 150 εκατομμύρια ευρώ…

13 Μαρτίου 2024

Τιμές «φωτιά» στο σαρακοστιανό τραπέζι – Ο «αλµυρός» ο χαλβάς και η… πρωταθλήτρια ταραμοσαλάτα

Η περίοδος της Σαρακοστής φέτος σηματοδοτείται από αυξημένες τιμές σε παραδοσιακά εδέσματα ενώ οι προσφορές…

13 Μαρτίου 2024

Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος Τσίπρα για τις εταιρείες εξωτερικού

«Ο νόμος (Τσίπρα) για τις εταιρείες εξωτερικού ήταν λάθος» είπε στο Mega o πρόεδρος του…

13 Μαρτίου 2024

Σεπόλια: Αντιδράσεις κομμάτων για την εισαγγελική πρόταση – «Είναι απαράδεκτη»

Tην πρόταση της εισαγγελέως, η οποία ζήτησε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του Ηλία Μίχου για…

13 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης σε εκδήλωση για ΤΕΚΑ: Να σπάσουμε την προκατάληψη “σύνταξη δεν με αφορά ή δεν θα πάρω”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα δύο…

13 Μαρτίου 2024

Έκθεση ΟΗΕ: Το χάσμα μεγάλωσε μετά την πανδημία ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές χώρες

Η ανθρωπότητα επανήλθε στο επίπεδο ανάπτυξης που είχε πριν από την πανδημία, όμως το ρεκόρ…

13 Μαρτίου 2024