Κόσμος

Σάλος με αστυνομικούς στη Βρετανία: Ακινητοποίησαν σκύλο με τέιζερ – Με βίντεο από το περιστατικό απαντούν οι Αρχές

Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία για αστυνομικούς που ακινητοποίησαν σκύλο με τέιζερ και στη συνέχεια τον τοποθετούν σε έναν πλαστικό κάδο απορριμμάτων.

Η αστυνομία απάντησε δίνοντας στη δημοσιότητα υλικό από κάμερα της αστυνομίας που δείχνει επίθεση σκύλου – τραβηγμένο λίγα λεπτά πριν το ζώο υποστεί ηλεκτροσόκ.

Το υλικό, που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού στο Κόβεντρι την Τρίτη, δείχνει τον σκύλο να επιτίθεται σε άλλα σκυλιά, ενώ οι άνθρωποι προσπαθούν νευρικά να χωρίσουν τα ζώα.

Δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία των West Midlands σε απάντηση σε ένα βίντεο ντοκουμέντο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους αστυνομικούς να κάνουν ηλεκτροσόκ στο σκύλο και στη συνέχεια να σπρώχνουν το ακινητοποιημένο ζώο σε έναν πλαστικό κάδο απορριμμάτων.

Σύμφωνα με το skynews.gr, η αστυνομία δήλωσε ότι ήλπιζε ότι το υλικό τους θα «εξηγούσε το πλαίσιο», αφού οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν διαδικτυακές επικρίσεις για τις ενέργειές τους.

Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε μαζί με το βίντεο της κάμερας σώματος, η αστυνομία των West Midlands δήλωσε ότι το ζώο ήταν «ξεκάθαρα εκτός ελέγχου» και είχε επιτεθεί σε άλλα σκυλιά πριν οι αστυνομικοί αναπτύξουν το taser.

Η αστυνομία δήλωσε επίσης ότι ο σκύλος αποτελούσε «κίνδυνο» για τους ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, και είχε επιτεθεί σε ένα μέλος του κοινού, το οποίο αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει μια ομπρέλα για να αμυνθεί.

Η αστυνομία έδωσε επίσης στη δημοσιότητα πλάνα του σκύλου μετά το περιστατικό, αφού υποστηρίχθηκε ότι το ζώο είχε σκοτωθεί.

«Ο σκύλος κατασχέθηκε και έκτοτε αξιολογήθηκε από κτηνίατρο και ασφαλίστηκε σε κυνοκομείο», δήλωσε εκπρόσωπος.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το