Κόσμος

Σαλάχ Αμπντεσλάμ: Ο τρομοκράτης του ISIS παντρεύτηκε στις φυλακές μέσω τηλεφώνου

Ο βομβιστής αυτοκτονίας που επέζησε από την μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση στην πρόσφατη ιστορία της Γαλλίας, παντρεύτηκε στη φυλακή.
Ο 33χρονος Σαλάχ Αμπντεσλάμ, παντρεύτηκε μέσω τηλεφώνου από το κελί του υψηλής ασφαλείας, όπου εκτίει πολλαπλές ποινές ισόβιας κάθειρξης για την επίθεση του ISIS στο Παρίσι το 2015, κατά την οποία δολοφονήθηκαν 130 άνθρωποι.

Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν υπό 24ωρη επιτήρηση στη φυλακή Fleury-Merogis, κατάφερε να δημιουργήσει μια «αφοσιωμένη σχέση» με τη νέα του νύφη μέσω τηλεφώνου.
Μια πηγή δήλωσε στο ραδιόφωνο RTL: «Πρόκειται για μια γυναίκα που επέλεξε ο πατέρας του τρομοκράτη, την οποία ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ δεν έχει γνωρίσει. Η γαλλική υπηρεσία πληροφοριών των φυλακών, η οποία ακούει όλες τις τηλεφωνικές του συνομιλίες, είχε ήδη διαπιστώσει ότι σχεδίαζε να παντρευτεί εδώ και καιρό».

Ο πατέρας του τρομοκράτη είναι ο Αμπνεραχμάν Αμπνεσλάμ, ένας 73χρονος γεννημένος στο Μαρόκο που ζει στις Βρυξέλλες.

Πιστεύεται ότι αυτός επέλεξε τη νέα νύφη του γιου του, το όνομα και η εθνικότητα της οποίας δεν έχουν αποκαλυφθεί.
Ο Αμπνεσλάμ που παραμένει πιστός μουσουλμάνος, θεωρεί ότι ο γάμος του είναι θρησκευτικός και όχι μια πολιτική ένωση, αναφέρει η Daily Mail.
Τον Ιούνιο, ο μακελάρης του ISIS ενημερώθηκε ότι δεν έχει καμία ελπίδα για αναστολή αφού πέντε δικαστές που συνεδρίαζαν στο Παρίσι τον έκριναν ένοχο για το μακελειό.

Προκλητικός στην αρχή της δίκης ο Αμπντεσλάμ είχε δηλώσει «στρατιώτης» του Ισλαμικού Κράτους που έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αλλά αργότερα ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Αμπντεσλάμ υποστήριξε στη δίκη ότι αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μην πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Όμως, βασιζόμενο στην έρευνα και στις καταθέσεις, το δικαστήριο έκρινε ότι στην πραγματικότητα η ζώνη δεν εξερράγη λόγω δυσλειτουργίας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το