Ελλάδα

Ρουμανία: «Θα κινηθούμε νομικά κατά των αρχών του Βουκουρεστίου» λέει επιβάτης του μοιραίου λεωφορείου

«Στάσεις κάναμε κάθε 2,5 ώρες περίπου, ανάλογα που θα βρίσκαμε το επόμενο πάρκινγκ και το διάλειμμα ήταν στα 20 λεπτά. Για τα δεδομένα του δρόμου ο οδηγός πήγαινε αργά, το είχαμε καταλάβει όλοι αυτό», ακόμη μια μαρτυρία επιβάτιδας του μοιραίου λεωφορείου που συγκρούστηκε με μπάρα έλεγχου ύψους σε δρόμο του Βουκουρεστίου.

«Ο οδηγός πήγαινε αργά» πρόσθεσε η γυναίκα στο Mega ενώ έκανε γνωστό πως θα κινηθούν νομικά κατά των ρουμανικών αρχών και των ταξιδιωτικών πρακτορείων.

Υπενθυμίζεται πως το τροχαίο δυστύχημα με Έλληνες στη Ρουμανία κόστισε τη ζωή σε έναν 53χρονο άντρα από την Λάρισα. Το τουριστικό λεωφορείο που είχε ξεκινήσει από τον Βόλο και την Λάρισα, με 47 Έλληνες επιβαίνοντες, παραβίασε το όριο ύψους, σε κεντρικό δρόμο, στο Βουκουρέστι και προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση.

Η μεταλλική δοκός συνέθλιψε την οροφή του λεωφορείου, ενώ τα παράθυρα του πούλμαν θρυμματίστηκαν.

«Μακάρι να ήμασταν όλοι τραυματισμένοι και να ζούσε ο άνθρωπος. Δυστυχώς, τώρα που υπάρχει νεκρός και επειδή ήδη στην Ρουμανία έχουν γίνει κι άλλα ατυχήματα στο ίδιο σημείο, όταν ξεμπερδέψουμε από όλα αυτά και την κηδεία, σιγά σιγά θα οργανωθούμε για να κινηθούμε νομικά και προς τα δύο τουριστικά γραφεία, του Βόλου και της Λάρισας, αλλά και προς τις ρουμανικές αρχές» επισημαίνει η επιβάτις.

Επιπλέον, αναφέρει: «Ο οδηγός του λεωφορείου δεν ήξερε καλά καλά πού είναι τα χαρτιά του λεωφορείου, έτσι έλεγε στους επιβάτες που κάθονταν μπροστά στο λεωφορείο».

Τέλος, διευκρίνισε ότι το ένα γραφείο έβαλε το λεωφορείο και τον οδηγό, ενώ το άλλο τουριστικό γραφείο οργάνωσε όλα τα υπόλοιπα της εκδρομής.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το