Τοπικά

Ροκ μπάντα από τον Βόλο κέρδισε διαγωνισμό της ΕΡΤ

 

Τρεις ταλαντούχοι μουσικοί από τον Βόλο, που τους ενώνει μία δυνατή φιλία, βρίσκονται πίσω από τους «Marquis». Πριν από τρία χρόνια, όταν ακόμη φοιτούσαν στο Λύκειο – πλέον όλοι τους είναι φοιτητές – αποφάσισαν να στήσουν τη δική τους μπάντα, η οποία σύντομα θα κάνει την πρώτη της επαγγελματική ηχογράφηση, χάρη στη διάκριση που πέτυχαν σε μουσικό διαγωνισμό της ΕΡΤ. Ο μπασίστας του συγκροτήματος, Βαγγέλης Κουκουσέλης, μίλησε για την πορεία των «Marquis», αλλά και τα όνειρά τους για το μέλλον.

Η συμμετοχή των «Marquis» στον διαγωνισμό «Με τις μπάντες», που διοργάνωσε η ΕΡΤ και αφορούσε νεανικά συγκροτήματα απ’ όλη τη χώρα, στέφθηκε με επιτυχία. Το demo που έστειλαν οι Νίκος Ξιφάρης (18 ετών, τραγούδι – κιθάρα), Γιώργος Γκόμας (17 ετών, κιθάρα) και Βαγγέλης Κουκουσέλης (17 ετών, μπάσο), ξεχώρισε από τα μέλη της κριτικής επιτροπής και σε λίγες ημέρες οι τρεις νεαροί Βολιώτες θα… εξαργυρώσουν την επιτυχία τους μπαίνοντας στα στούντιο ηχογραφήσεων της ΕΡΤ, ενώ θα γυρίσουν και βίντεο κλιπ που θα «ανέβει» στην ψηφιακή πλατφόρμα Ertflix. Οι «Marquis» έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό με τη δική τους πρωτότυπη σύνθεση. «Dead or Dead» τιτλοφορείται το τραγούδι τους που κινείται σε hard rock ρυθμούς και είναι το ένα από τα τρία συνολικά κομμάτια που έχουν ολοκληρώσει μέχρι στιγμής (την playlist που δημιούργησαν, συμπληρώνουν τα τραγούδια «Fall in lust» και «Protectors of the Realm»).
«Εδώ και μία τριετία έχουμε την μπάντα. Με τον Γιώργο, με τον οποίον είμαστε κολλητοί από το Γυμνάσιο και συνεχίσαμε μαζί και στο Μουσικό Σχολείο Βόλου, γνωρίσαμε τον Νίκο. Μάθαμε ότι παίζει και εκείνος κιθάρα και σκεφτήκαμε να στήσουμε το δικό μας συγκρότημα. Έτσι προέκυψαν οι «Marquis», πηγαίναμε ακόμη στην Α’ τάξη του Λυκείου. Όλα αυτά τα χρόνια πρόβες κάνουμε στο υπόγειο του σπιτιού του Γιώργου, ενώ εκεί γράφουμε τα κομμάτια μας. Μέχρι στιγμής έχουμε ολοκληρώσει τρία τραγούδια με αγγλικούς στίχους, τα οποία θα κυκλοφορήσουν σύντομα. Από πέρυσι ξεκινήσαμε και τις live εμφανίσεις, κυρίως σε φεστιβάλ, ενώ την Παρασκευή που μας πέρασε, παίξαμε για πρώτη φορά επαγγελματικά στο «Café Santan» στο συγκρότημα Τσαλαπάτα. Τη συγκεκριμένη βραδιά είχαμε διπλό live, γιατί ανοίξαμε και το φεστιβάλ της ΚΝΕ στον Βόλο», είπε ο 17χρονος Βαγγέλης, ο οποίος ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε ο πατέρας του, Ζαφείρης Κουκουσέλης, εξαιρετικός συνθέτης και μουσικός.
Όσο για το ύφος του συγκροτήματος; «Κινούμαστε ανάμεσα σε rock και hard rock. Από τους «Nirvana» έχουμε αρκετές επιρροές, αλλά και τους «Metallica», εξήγησε ο μπασίστας των «Marquis», ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρωτιά που πέτυχαν στον διαγωνισμό της ΕΡΤ: «Λόγω των πανελληνίων στείλαμε το demo μας πριν από έναν μήνα περίπου. Μας απάντησαν μέσα σε μία εβδομάδα πως ήθελαν ολοκληρωμένο το κομμάτι και έπειτα ενημερωθήκαμε πως ήμασταν εμείς οι νικητές. Το Σάββατο κατεβαίνουμε Αθήνα για γύρισμα».
Κλείνοντας, ο νεαρός μουσικός αναφέρθηκε στο μέλλον των «Marquis», με δεδομένο ότι πλέον είναι φοιτητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ο Γιώργος Γκόμας σπουδάζει επίσης στην ηπειρωτική πόλη, έχοντας περάσει στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, ενώ ο Νίκος Ξιφάρης παρακολουθεί τα μαθήματα στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης). Πόσο θα επηρεάσει την μπάντα η απόσταση; «Συνεχίζουμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Δεν θα χάσουμε επαφή», κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το