Ελλάδα

Ρόδος: Συνελήφθη 83χρονη που νοίκιαζε παράνομα το σπίτι της σε μετανάστες

Στη σύλληψη μίας 83χρονης που φιλοξενούσε στο σπίτι της παράνομους μετανάστες από τους οποίους έπαιρνε «ενοίκιο» προχώρησαν λιμενικοί στη Ρόδο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Λιμενικό, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία της 83χρονης στη Ρόδο, στην οποία βρέθηκαν οκτώ αλλοδαποί, που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρεις αμφιβόλου γνησιότητας ταυτότητες.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, η 83χρονη ημεδαπή αναγνωρίστηκε ως η ιδιοκτήτρια της του σπιτιού, στο οποία διέμεναν οι αλλοδαποί έναντι χρηματικής αμοιβής, καταβάλλοντας ημερησίως το ποσό των 20€ κατ’ άτομο. Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ρόδου διερευνά όλα τα ενδεχόμενα.

Επίσης στη σύλληψη είκοσι πέντε αλλοδαπών προέβησαν, χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, για παράνομη είσοδο στη χώρα και κατοχή πλαστών εγγράφων. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Ακαντιάς, πριν τον απόπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου, διαπιστώθηκε ότι οι αλλοδαποί στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων, ενώ σε περαιτέρω έλεγχο των αποσκευών τους εντοπίστηκαν συνολικά δεκαοκτώ (18) ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το