Πολιτισμός

Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου έγχορδων σε Αθήνα-Σκιάθο “Θ”

violi

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» σε συνεργασία με την πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα διοργανώνει ένα ρεσιτάλ υψηλών προδιαγραφών, της Ακαδημίας μουσικής δωματίου έγχορδων υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Κανέττη και της Anita Mitterer, την Πέμπτη 11 Αυγούστου (9 μ.μ.), στο ξενοδοχείο Atrium και την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016, 21:00, στο ανοιχτό θέατρο Μπούρτζι, του Δήμου Σκιάθου.
Πρόγραμμα:
Franz Schubert – Κομμάτι κοντσέρτου D345 για σόλο βιολί και έγχορδα / Σόλο βιολί: Χρήστος Κανέττης.
Antonio Vivaldi – «Καλοκαίρι» από τις «Τέσσερις Εποχές» / Σόλο βιολί: Αναστασία Δημήτρη & Ιάσων Τζανάκος.
Felix Mendelssohn – «Allegro molto» από το κοντσέρτο για βιολί σε ρε ελάσσονα για σόλο βιολί και έγχορδα / Σόλο βιολί: Στέλιος Μαστρογιάννης Νίκος Σκαλκώτας – Δύο ελληνικοί χοροί «Ηπειρώτικος» & «Κλέφτικος» διασκευή για σύνολο εγχόρδων του Ιάσονα Τζανάκου.
Josef Hayden – Κουαρτέτο εγχόρδων «Οι Πέμπτες» έργο 76/2 / Χρήστος Κανέττης & Lydia Kurz Βιόλα- Βιόλα, Leo Morello.
Είσοδος ελεύθερη.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι» η αυστριακή πρεσβεία συνεργάζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος» παρουσιάζοντας υψηλής στάθμης μουσικές εκδηλώσεις με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς.
Το «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι», είναι μια πρωτοβουλία της αυστριακής πρεσβείας στην Αθήνα με σκοπό την προώθηση μουσικών ανταλλαγών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστρία, για το καλοκαίρι του 2016, έχουν συνολικά έντεκα συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν σε οκτώ περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μάνη, Ναύπλιο, Σύρο, Χόρτο/Πήλιο, Σκιάθο και Πάρο).
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», ευχαριστεί θερμά την πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα και ιδιαίτερα την πρέσβη Andrea Ikic-Bohm, για τη δυνατότητα που μας έδωσε να παρουσιάσουμε στη Σκιάθο, διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικές εκδηλώσεις, την κυρία Fleur Ποταμιάνου και τον κύριο Ανδρέα Ποταμιάνο για την πολύτιμη συμβολή τους, την υπεύθυνη του πολιτιστικού προγράμματος της πρεσβείας κυρία Χαρά Μαμάτα, τον Δήμο Σκιάθου για την παραχώρηση του ανοιχτού θεάτρου, την κυρία Ηλέκτρα Χατζημιχάλη του ξενοδοχείου Atrium, τον κ. Δημήτρη Κολιάκο του εστιατορίου Μπούρτι, την κυρία Δέσποινα Μαρκάκη του εστιατορίου ERGON, την κυρία Κατερίνα Μιχαήλ του Mare Gaia concept store και την εταιρεία Hellenic Seaways.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το