Κόσμος

Ρέντσι: Εκτός Συμφώνου Σταθερότητας οι δαπάνες για τους σεισμούς

«Οι δαπάνες για την ανοικοδόμηση μετά τους σεισμούς στην κεντρική Ιταλία πρέπει να μείνουν εκτός Συμφώνου Σταθερότητας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ολοκληρώνοντας της εργασίες της «Λεοπόλντα», της ανοικτής συνάντησης για το μέλλον της κεντροαριστεράς, η οποία οργανώθηκε στην Φλωρεντία.

«Λέω στους δήμαρχους της Ιταλίας, ότι μπορούν να ξαναρχίσουν να επενδύουν. Πρέπει να παρέμβουμε και στην Ευρώπη, για να αλλάξει η προσέγγιση στο θέμα της λιτότητας», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Με αναφορά στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου με το οποίο οι Ιταλοί θα κληθούν να εγκρίνουν ή να απορρίψουν σειρά συνταγματικών αλλαγών, ο Ρέντσι τόνισε ότι «αν κερδίσει το “όχι” θα δημιουργηθεί τεχνοκρατική κυβέρνηση περιορισμένης δράσης».
«Εμείς που υποστηρίζουμε το “ναι” διαθέτουμε σχέδιο, ιδέες, ορίζοντα για την Ιταλία. Αν κλείσεις σε ένα δωμάτιο τους υποστηρικτές του μετώπου του “όχι”, και τους ζητήσεις να βγουν με μια καινούργια ιδέα στο χέρι, θα μείνουν αιωνίως μέσα», είπε στους υποστηρικτές του ο πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας και επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.
Αναφερόμενος, τέλος, στην αριστερή μειοψηφία του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι εναντιώνεται, σε μεγάλο βαθμό, στις συνταγματικές αλλαγές, διότι είναι η τελευταία ευκαιρία της για να ξαναμπεί στο πολιτικό παιχνίδι.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το