Τοπικά

Ρεκόρ συμμετοχών από τον Βόλο για τον Μαραθώνιο στην Αθήνα

Σε παγκόσμιο κέντρο του δρομικού κινήματος μετατρέπεται η Αθήνα την Κυριακή 13 Νοεμβρίου με τη διοργάνωση του 34ου Μαραθωνίου Δρόμου και των παράλληλων πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που τον πλαισιώσουν. Ο Βόλος θα συμμετέχει με πολυπληθή αποστολή 115 ατόμων, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας.

Η αποστολή περιλαμβάνει δρομείς ηλικίας από 15 έως 81 ετών και κάθε χρόνο είναι όλο και μεγαλύτερη.

Η διοργάνωση του Μαραθωνίου είναι ένα γιγαντιαίο γεγονός, για τα ελληνικά τουλάχιστον δεδομένα, αφού απαιτείται η δράση και ο συντονισμός δεκάδων φορέων, οργανισμών, εθελοντών που φέτος θα ξεπεράσουν τους 3.000, μελών της αστυνομίας, ιατρικού προσωπικού, κριτές, μέλη διασωστικών ομάδων, ραδιοερασιτέχνες και πολλών άλλων. Συνολικά μαζί με τους δρομείς θα δώσουν το «παρών», περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών και όλων των εθνικοτήτων με τον δικό του ο καθένας τρόπο.

«Χιλιάδες δρομείς από την Ελλάδα και 105 συνολικά χώρες θα κατακλύσουν την Αθήνα σε μια μεγάλη αθλητική γιορτή για τους λάτρεις των μεγάλων αποστάσεων. Εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτό το γεγονός για 34η χρονιά», τόνισε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου κ. Κυριαζής.

Από τον Βόλο για συμμετοχή στον μαραθώνιο υπάρχουν 57 συμμετοχές, για τα δέκα χιλιόμετρα 43 συμμετοχές και για τα πέντε χιλιόμετρα 14 συμμετοχές, ενώ στην πλειοψηφία τους οι μετέχοντες είναι άντρες.

Πέρασαν 120 χρόνια μετά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, που έγινε και ο πρώτος Μαραθώνιος παγκοσμίως. Η μετάβαση στην Αθήνα των Δρομέων Υγείας θα γίνει σήμερα με λεωφορεία του χορηγού του συλλόγου, Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

«Εμείς λειτουργούμε σαν κίνημα. Θέλουμε όλο και περισσότεροι να πιστέψουν πως η υγεία είναι ένα πολύτιμο αγαθό και είναι στο χέρι μας να τη διατηρούμε. Δεν ήταν ποτέ δυνατόν να απέχουμε αυτό τον Μαραθώνιο, ένα σημαντικό γεγονός», σημείωσε ο κ. Κυριαζής.

Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Έλληνα βαλκανιονίκη, γιατρού και ειρηνιστή, Γρηγόρη Λαμπράκη, που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο με τη ζωή και τον θάνατό του το 1963 στη Θεσσαλονίκη.

Φέτος συμπληρώνονται 120 χρόνια από την πρώτη διεξαγωγή Μαραθωνίου δρόμου ως αγωνίσματος των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, μετά από πρόταση του Γάλλου Μισέλ Μπρεάλ στον Πιέρ ντε Κουμπερτέν, 34 χρόνια από τον πρώτο αγώνα με τη σημερινή του μορφή, 54 από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, 70 χρόνια από τη νίκη του Στέλιου Κυριακίδη στον Μαραθώνιο της Βοστόνης το 1946, αλλά και 2.506 χρόνια από την κοσμοϊστορική μάχη στον Μαραθώνα το 490 π.Χ. και το μήνυμα της νίκης κατά των Περσών που μετέφερε ο Αθηναίος οπλίτης – αγγελιοφόρος στην Πνύκα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το