Κόσμος

Ρεκόρ πωλήσεων για το iPhone 6

iphone

Πωλήσεις ρεκόρ της τάξης των 74,5 εκατομμυρίων συσκευών κατέγραψε το iPhone 6, κατά το πρώτο τρίμηνο μέχρι της 27 Δεκεμβρίου και αποτέλεσε έναν από τους παράγοντες που εκτόξευσαν τα κέρδη της Apple.
Ο κολοσσός ανακοίνωσε τα καλύτερα αποτελέσματα της ιστορίας για το τρίμηνο που έληξε στις 27 Δεκεμβρίου, το πρώτο του οικονομικού της έτους και τελευταίο ημερολογιακά για το 2014, υπερβαίνοντας ακόμα και τις πιο ευοίωνες προβλέψεις των αναλυτών, ενώ τα ταμειακά της διαθέσιμα ξεπέρασαν τα 178 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ταυτόχρονα, στις 22 Νοεμβρίου η Apple απέστειλε την δισεκατομμυριοστή iOS συσκευή της– του λογισμικού, δηλαδή, για κινητά το οποίο αναπτύχθηκε και διανέμεται από την Apple Inc και συμπεριλαμβάνει τα iPhone, iPad και iPod touch.
Η εταιρεία κατέγραψε καθαρά κέρδη 18 δισ. δολαρίων (σχεδόν 16 δισ ευρώ) για το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, υψηλότερα δηλαδή από το προηγούμενο ρεκόρ των 15,9 δισ. δολαρίων που είχε καταγράψει η ExxonMobil το δεύτερο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με την Standard and Poor’s.
Η επιτυχία αυτή οφείλεται κυρίως στις πωλήσεις-ρεκόρ του iPhone 6 -74,5 εκατομμύρια iPhones πουλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου–αλλά και στις πωλήσεις των υπολογιστών Mac και στο ρεκόρ πωλήσεων μέσω του App Store.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το