Τοπικά

Ρασοφορία νέας Μοναχής στην Ανατολή Αγιάς

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς χοροστάτησε την Κυριακή ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, ο Μητροπολίτης τέλεσε την Ρασοφορία της νέας Μοναχής Θεαδέλφης, κατά κόσμον Ειρήνης, με καταγωγή από την Πρωτεύουσα και με σπουδές στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρέστησαν πλήθος προσκυνητών από την Αθήνα, μεταξύ των οποίων και οι συγγενείς της νέας Μοναχής.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης  χαρακτήρισε κάθε γέννηση «ένα θαύμα του Θεού, γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, με ξεχωριστή ψυχή και πρόσωπο. Είναι ένα θαύμα, γιατί ουδείς γνωρίζει πού θα φθάσει αυτός που γεννιέται. Μπορεί να καταστεί ένας Άγιος, ένας Μάρτυρας, ένας αφοσιωμένος στην Εκκλησία άνθρωπος. Και κάθε κουρά, κάθε ρασοφορία, είναι μία νέα Πεντηκοστή, μια νέα γέννηση, αφού ο κάθε άνθρωπος καλείται να φέρει καρπούς, με την ελπίδα της Αγιότητας…».

Τέλος, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην σύγχρονη πορεία της Μονής, η οποία φιλοξενεί Μοναχές από διάφορα μέρη του κόσμου, γεγονός που, όπως τόνισε, «είναι ένας ζωντανός καρπός της Πεντηκοστής, της διασποράς του Αγίου Πνεύματος σε όλους, επιτυγχάνοντας την ενότητα, χωρίς να καταστρέφεται η ιδιαιτερότητα κανενός και καμιάς…». Συνεχάρη δε την μητέρα και τους οικείους της νέας Μοναχής, την Ηγουμένη της Μονής και ευχήθηκε τον Αγιασμό του Αγίου Πνεύματος προς όλους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το