Τοπικά

Ράμπες και χώροι υγιεινής θα κατασκευαστούν σε έξι ειδικά σχολεία του Δήμου Βόλου

Τη μελέτη και τον τρόπο εκτέλεσης του έργου κατασκευής ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Βόλου, προϋπολογισμού 71.500 ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα δια περιφοράς. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών με το ποσό των 17.980 ευρώ και από πόρους του Δήμου Βόλου με το ποσό των 53.520 ευρώ. Οι εργασίες αφορούν έξι ειδικά σχολεία του Δήμου Βόλου, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να αναβαθμιστούν και να καταστούν λειτουργικά ως προς τη χρήση τους.
Το εν λόγω έργο θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», στον άξονα προτεραιότητας «κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων». Ειδικότερα, η μελέτη αφορά τις προτεινόμενες εργασίες και παρεμβάσεις στο ΕΕΕΕΚ Νέας Ιωνίας, στο 2ο Ειδικό Βόλου (δημοτικό και νηπιαγωγείο), στο Ειδικό νηπιαγωγείο και δημοτικό Αγριάς, στο Ειδικό Δημοτικό Βόλου για παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, στο ειδικό νηπιαγωγείο Βόλου για παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Νέας Ιωνίας.

Επίσης, στον «Χρήστο Γεωρ. Αρέθα» κατακυρώθηκε η σύμβαση του έργου «κατασκευές οδών έτους 2020» στον Δήμο Βόλου, όπως αποφάσισε σήμερα σε συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 300.000 ευρώ με ΦΠΑ και ο ανάδοχος πρόσφερε μέση έκπτωση 39,08%, με το συμβατικό ποσό να διαμορφώνεται πλέον στις 150.124,55 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Παρατάσεις για την ολοκλήρωση έργων
Αποφασίστηκε επίσης να δοθεί παράταση στην προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου διαμόρφωσης πλατείας στην περιοχή Προσφυγικών στην Αγριά μετά από αίτηση της αναδόχου εταιρείας. Με την αίτησή της στις 17 Σεπτεμβρίου ζητούσε παράταση για πέντε μήνες, έως 20 Μαρίου του 2021, χωρίς η καθυστέρηση να οφείλεται σε αποκλειστική δική της υπαιτιότητα. Ειδικότερα, στην βορειοανατολική πλευρά του χώρου του έργου προέκυψε ένα πρόβλημα οριοθέτησης με παρακείμενη ιδιοκτησία με αποτέλεσμα να καθυστερήσει πολύ η διαδικασία απόδοσης του χώρου. Επίσης υπήρχαν εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στον χώρο του έργου και ήταν χρονοβόρα η διαδικασία απομάκρυνσής τους καθώς απαιτήθηκε η μεσολάβηση των αρμοδίων υπηρεσιών. Παράταση έως τις 20 Δεκεμβρίου πρότεινε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Παράταση δόθηκε και για το έργο «κτιριακές παρεμβάσεις στον Αρχιμανδρίτειο παιδικό σταθμό Κατηχωρίου. Το φυσικό αντικείμενο του έργου έχει ολοκληρωθεί αλλά σύμφωνα με την αίτηση του αναδόχου η παράταση έως τις 29 Δεκεμβρίου χρειάζεται προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ολοκλήρωσης των απαραίτητων εγγράφων. Το ίδιο χρονικό διάστημα και για το ίδιο λόγω δόθηκε παράταση και για τις κτιριακές παρεμβάσεις στον βρεφονηπιακό σταθμό «Tα Zουζουνάκια» στα Άνω Λεχώνια όπως επίσης και στον βρεφονηπιακό σταθμό «Ηλιαχτίδα» στην Άλλη Μεριά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το