Τοπικά

“Βόμβα” το Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων – Συρροή κρουσμάτων σε ηλικιωμένους και προσωπικό 

Συναγερμός έχει σημάνει στο Σουρλίγκειο ‘Ιδρυμα Καναλίων μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, 31 άτομα – ηλικιωμένοι και υπάλληλοι – διαγνώσθηκαν θετικά στον ιό.

Σημειώνεται ότι οι δειγματοληψίες πραγματοποιήθηκαν χθες μετά τον εντοπισμό δυο κρουσμάτων. Οι δυο ασθενείς νοσηλεύονται ήδη στο Νοσοκομείο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι διακομίσθηκαν στο “Αχιλλοπούλειο” ακόμη επτά ηλικιωμένοι.

Το Ίδρυμα έχει τεθεί σε καραντίνα και τηρούνται όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τα ανάλογα πρωτόκολλα που έχουν εκπονηθεί από τον ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επιβεβαιωμένα αποτελέσματα από τα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, στη Μαγνησία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 41 νέα κρούσματα Covid -19, εκ των οποίων τα 31 προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (Γηροκομείο Καναλίων), ενώ 2 ακόμη κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Τέλος 8 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων, επτά στο Γ.Ν Βόλου και ένα στο Κ.Υ Βόλου.

Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 8 νέα κρούσματα, εξ των οποίων το 1 κρούσμα αποτελεί επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος, ενώ 7 ακόμη εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων, ένα σε ιδιωτικό εργαστήριο, ένα στο Κ.Υ Τυρνάβου και πέντε στο Π.Γ.Ν.Λάρισας.

Στα Τρίκαλα, καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid -19. Το 1 κρούσμα αποτελεί επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος, ενώ 1 ακόμη εξετάστηκε κατόπιν συμπτωμάτων στο Γ.Ν Τρικάλων.

Τέλος, στην Καρδίτσα καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα. Το 1 κρούσμα αποτελεί επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος, ενώ 2 ακόμη εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων, ένα στο Γ.Ν Καρδίτσας και ένα στο Κ.Υ Παλαμά.

(φωτό αρχείου)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το