Τοπικά

“Βαθιά νυχτωμένοι όσοι νομίζουν ότι θα περάσουν τα αντισυνταξιουχικά σχέδια της κυβέρνησης”

“Οι αποπροσανατολιστικές προσπάθειες που γίνονται σε περίοδο πανδημίας από την κυβέρνηση, να κάνει το μαύρο – άσπρο για να πείσει το λαό πως οι αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει σε βάρος των εργαζομένων – συνταξιούχων είναι για το καλό μας, θα πέσουν στο κενό”. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ Τσιμεντοβιομηχανικών και άλλων επιχειρήσεων Μαγνησίας αναφέροντας ότι τα 130 αντεργατικά αντισυνταξιουχικά νομοσχέδια που ψήφισε δημιουργούν νέα μεγάλα προβλήματα και συνδέονται με μέτρα αστυνομοκρατίας, καταστολής και απαγορεύσεων ενάντια στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων – συνταξιούχων και του λαού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων:

“Οι συνταξιούχοι έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι τη βαρβαρότητα των περιοριστικών μέτρων και την εφαρμογή του δόγματος «Νόμος και Τάξη», που εξήγγειλε ο υπουργός «ΠΡΟ – ΠΟ» Μ. Χρυσοχοϊδης. Αν νομίζουν ότι έτσι θα περάσουν τα αντεργατικά – αντισυνταξιουχικά σχέδιά τους είναι «βαθιά νυχτωμένοι».

Απαιτούμε :
 Την άμεση έκδοση των εκκρεμών συντάξεων με πρόσληψημόνιμου προσωπικού από τoν ΕΦΚΑ.
 Καταβολή των δώρων
 Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
 Άμεσο εμβολιασμό του λαού με προτεραιότητα όλων των ευπαθών ομάδων, που σε αυτές ανήκουν και οι συνταξιούχοι.

-Να σταματήσει ο εμπαιγμός των συνταξιούχων να μετακινούνται για μισή μέρα δρόμο σε Αργαλαστή – Αλμυρό – Ζαγορά για να εμβολιαστούν. Αυτή είναι η οργάνωση του επιτελικού κράτους σας; Όσο κι αν καθημερινά προπαγανδίζεται από τα ΜΜΕ ότι όλα βαίνουν καλώς είναι απαράδεκτο και προσβλητικό οι συνταξιούχοι 75 χρονών και πάνω με χρόνια προβλήματα υγείας να μετακινούνται μέχρι τις 11 το βράδυ ταξιδεύοντας σε Αργαλαστές και Ζαγορές για να εμβολιαστούν πάντα με συνοδό. Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη νοσοκομειακού προσωπικού και να εμβολιάζονται οι συνταξιούχοι στο Βόλο και όχι να τους στέλνουν δίκην «εσωτερικού τουρισμού» μέσα στο κρύο και τα χιόνια, ξεχνώντας οι φωστήρες ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι κλειστά λόγω πανδημίας”

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το