Τοπικά

“Τσιμπημένες” τον Ιούλιο οι τιμές των νωπών ψαριών – Σε σαρδέλα και γαύρο οι μεγαλύτερες αυξήσεις

Άνοδος στις τιμές των νωπών ιχθυηρών καταγράφεται για τον φετινό Ιούλιο σε σύγκριση με τον Ιούλιο 2020, σύμφωνα με το δελτίο πιστοποίησης λιανικών τιμών της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων. Από τα εννιά είδη, στα εφτά σημειώθηκε αύξηση στην τιμή και μόλις σε δύο μείωση. Τη μεγαλύτερη αύξηση καταγράφει η σαρδέλα με 25,7%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση σημείωσε το σαβρίδι με 17,5%,

Σύμφωνα με τις τιμοληψίες που διενεργήθηκαν, κατά τον μήνα Ιούλιο 2021 τη μεγαλύτερη αύξηση στη λιανική τιμή παρουσιάζει η σαρδέλα με 25,7%. Η μέση τιμή τον φετινό Ιούλιο είναι 5,28 ευρώ το κιλό και πέρσι τον αντίστοιχο μήνα η μέση τιμή του ήταν 4,20 ευρώ/κιλό, με την αύξηση να είναι της τάξης του 1,08 ευρώ το κιλό.
Τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στη λιανική τιμή, σύμφωνα με το δελτίο πιστοποίησης λιανικών τιμών της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης, Τμήμα Εμπορίου, των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, καταγράφει ο γαύρος. Συγκεκριμένα, η μέση τιμή τον Ιούλιο 2021 είναι 5,80 ευρώ το κιλό, ενώ τον αντίστοιχο περσινό μήνα ήταν 4,84 ευρώ/κιλό. Δηλαδή η αύξηση της τιμής είναι 0,96 ευρώ το κιλό ή 20%.

Στην επόμενη θέση της λίστας βρίσκεται ο μπακαλιάρος με αύξηση 10,7% τον φετινό τρέχοντα μήνα σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό. Η μέση τιμή του φέτος, σύμφωνα με τις τιμοληψίες, είναι 19,48 ευρώ το κιλό, όταν πέρσι τον Ιούλιο η μέση τιμή ήταν 17,60 ευρώ/κιλό, με την αύξηση να είναι 1,88 ευρώ το κιλό.
Στην τέταρτη θέση με αύξηση 7% ή 0,59 ευρώ ανά κιλό βρίσκεται ο κολιός, καθώς κατά τον φετινό τρέχοντα μήνα η τιμή του είναι στα 8,94 ευρώ το κιλό, όταν πέρσι τον Ιούλιο ήταν στα 8,35 ευρώ/κιλό.
Το λαβράκι (ιχθυοτροφείου) καταλαμβάνει την πέμπτη θέση με τις μεγαλύτερες αυξήσεις με 5,5% ή 0,70 ευρώ/κιλό φέτος σε σχέση με πέρσι. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο 2021 η μέση τιμή του είναι 13,50 ευρώ το κιλό και τον Ιούλιο 2020 η τιμή ήταν 12,80 ευρώ/κιλό.

Στην έκτη θέση της λίστας βρίσκεται ο σολομός (ιχθυοτροφείου) με τη μέση τιμή να κυμαίνεται στα 16,55 ευρώ το κιλό για τον φετινό Ιούλιο και την περσινή (Ιούλιος 2020) στα 15,80 ευρώ/κιλό. Η αύξηση είναι της τάξης του 4,7% ή 0,75 ευρώ/κιλό ακριβότερος φέτος σε σχέση με πέρσι.
Τέλος, την τελευταία και έβδομη θέση με τις μεγαλύτερες αυξήσεις καταλαμβάνει η κουτσομούρα με την αύξηση να είναι 3% και την άνοδο 0,67 ευρώ το κιλό. Τον Ιούλιο 2021 η τιμή της είναι 22,47 ευρώ/κιλό και την αντίστοιχη περσινή περίοδο 21,80 ευρώ το κιλό.
Τη μεγαλύτερη μείωση, σύμφωνα με το δελτίο πιστοποίησης λιανικών τιμών νωπών ιχθυηρών, εμφανίζει το σαβρίδι με 17,5%. Τον Ιούλιο του 2021 η μέση τιμή του είναι 6,68 ευρώ το κιλό και τον Ιούλιο του 2020 η μέση τιμή του ήταν 8,10 ευρώ/κιλό, μειωμένη φέτος σε σχέση με πέρσι κατά 1,42 ευρώ/κιλό.
Τέλος μείωση καταγράφηκε στη μέση τιμή της τσιπούρας (ιχθυοτροφείου), με την πτώση να είναι 1% ή κατά 0,08 ευρώ το κιλό φθηνότερη φέτος σε σχέση με πέρσι. Συγκεκριμένα, τον φετινό Ιούλιο η μέση τιμή είναι 8,02 ευρώ το κιλό και τον περσινό αντίστοιχο μήνα 8,10 ευρώ/κιλό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το