Αθλητισμός

“Τιμή μου να παίζω στη Νίκη” δήλωσε ο Αργεντινός επιθετικός χαφ Λούκας Γκαρσία

Το ότι είναι τιμή του να παίζει στη Νίκη εξομολογήθηκε ο Λούκας Γκαρσία. Ο Αργεντινός επιθετικός χαφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ αναφέρθηκε στις εντυπώσεις του από την ομάδα και τον Βόλο, υποστήριξε ότι οι «κυανόλευκοι» αξίζουν να παίζουν στην πρώτη κατηγορία, ενώ ευχαρίστησε τους φιλάθλους για τη στήριξή τους αποκαλύπτοντας και την έκπληξη που του επιφύλαξαν το βράδυ του Σαββάτου.
Αναλυτικά ο Λούκας Γκαρσία μίλησε για τα εξής θέματα:

Για τις εντυπώσεις του, μέχρι στιγμής από τα τελευταία 2,5 χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα: «Όταν αποφασίσαμε, εγώ κι η οικογένειά μου, να έρθουμε στην Ελλάδα, ήμουν πολύ καλά στη Φινλανδία, αγωνιζόμενος σε έναν σπουδαίο σύλλογο (σ.σ. Ίντερ Τούρκου) . Πολλοί φίλοι μου, όμως, μου είπαν πως αν μετακομίσω στην Ελλάδα, δε θα ήθελα να πάω πουθενά αλλού. Πράγματι, η Ελλάδα είναι μία εκπληκτική χώρα κι ο Βόλος είναι η καλύτερη πόλη που έζησα ποτέ στην Ευρώπη.

Για τις σκέψεις και τα συναισθήματά του αγωνιζόμενος στη Νίκη: «Νιώθω ευγνώμων, παίζοντας για τη Νίκη. Όλοι εδώ μου φέρθηκαν άψογα, από την πρώτη μέρα. Συμμετείχαμε πέρσι σε ένα πρωτάθλημα πολύ δύσκολο, οι αντίπαλες ομάδες μαρκάρουν σκληρά, συχνά επιλέγουν να «σπάνε» τον ρυθμό του παιχνιδιού με φάουλ και, με αυτόν τον τρόπο, το παιχνίδι αποκτά πολύ αργό ρυθμό. Φέτος το καλοκαίρι, θεωρώ πως «χτίστηκε» μία ομάδα πολύ δυναμική και ανυπομονώ να το αποδείξουμε, όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Για τον κόσμο της Νίκης: «Είναι τιμή μου που παίζω για αυτήν την ομάδα και για τους οπαδούς της. Η Νίκη αξίζει να βρίσκεται στην Α’ Εθνική, εξαιτίας των πολλών οπαδών της και για το πώς εκείνοι ζουν το ποδόσφαιρο. Πάντα μου φέρονται άψογα και μου έδειξαν, από την αρχή την αγάπη τους.

Μάλιστα το βράδυ του Σαββάτου με εξέπληξαν κάποιοι από αυτούς, καθώς ήρθαν έξω από το σπίτι μου και άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά μου. Θα είμαι πάντα ευγνώμων απέναντί τους. Έβλεπα μία ταινία και ξαφνικά τους άκουσα να τραγουδούν το όνομά μου, έξω ακριβώς από το σπίτι μου. Ήταν μία όμορφη έκπληξη, μία μοναδική εμπειρία».

Για την άποψή του σχετικά με τον Στάικο Βεργέτη και αν πράγματι συνέβαλε στη μεταμόρφωση της ομάδας: « Από την πρώτη μέρα που ήρθε στην ομάδα ο κόουτς, τα πάντα άλλαξαν. Μας έπεισε πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι σαν ομάδα, αλλά και ατομικά, άλλαξε τον τρόπο προπόνησής μας, δουλέψαμε σκληρότερα και, σιγά-σιγά, παίζαμε καλύτερα έχοντας πολύ καλά αποτελέσματα. Νομίζω πως το σημαντικότερο πράγμα που μας έδωσε, είναι η μετάδοση της νοοτροπίας του. Άλλαξε την ψυχολογία μας, τον τρόπο που αντιμετωπίζαμε πνευματικά τα παιχνίδια κι αυτό πιστεύω πως είναι το σημαντικότερο στο ποδόσφαιρο.

Με το που ήρθε στην ομάδα, είχαμε μία συζήτηση και με έκανε να νιώσω πολύ σημαντικός. Από τότε, έχουμε μία εξαιρετική, προσωπική σχέση και νομίζω πως αυτό ισχύει για όλους τους συμπαίκτες μου. Ο Στάικος είναι καλός με όλους».

Για τη σχέση του με τους Αλέξη Παπακωνσταντίνου, Βασίλη Βενέτη και γενικά με τα στελέχη της ΠΑΕ και αν βοηθούν όλοι ώστε να έχουν οι παίκτες καλύτερη ποιότητα ζωής στον Βόλο: « Σε σχέση με τους δύο πρώτους, μιλώ περισσότερο με τον κ. Παπακωνσταντίνου. Ξεκινήσαμε να έχουμε κάποιες προσωπικές κουβέντες, στην αρχή της περσινής σεζόν, όταν η ομάδα δεν πήγαινε τόσο καλά και τα αποτελέσματα δεν έρχονταν. Αναζητούσαμε μαζί τον τρόπο που θα αλλάξει όλο αυτό, πώς θα έρθουν οι νίκες, πώς θα βελτιωθεί η ατμόσφαιρα. Έχω μία εξαιρετική σχέση και με τους δύο. Μου συμπεριφέρθηκαν έξοχα, όταν έχασα τον πατέρα μου, πριν λίγο καιρό, κι αυτό δε θα το ξεχάσω ποτέ, θα τους είμαι πάντα ευγνώμων.

Όσον αφορά όλους τους υπόλοιπους, είναι πάντα ενήμεροι σχετικά με εμάς και επικοινωνούν συνεχώς μαζί μας. Ακόμα και τώρα που η κατάσταση είναι περίεργη και δεν ξέρουμε τι θα γίνει με το πρωτάθλημα, είναι εκεί για εμάς. Ειδικά εμείς, οι ξένοι ποδοσφαιριστές, που είμαστε μακριά από τις οικογένειές μας και περνάμε λίγο δυσκολότερα την όλη περίσταση, παίρνουμε δύναμη και σημαντική βοήθεια απ’ όλα τα στελέχη της ομάδας».

Για τη σημαντικότερη στιγμή του, μέχρι στιγμής, με τη φανέλα της Νίκης και για τον μελλοντικό του στόχο φορώντας τα κυανόλευκα: «Δε μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Προτιμώ να κρατήσω για μένα όλες τις νίκες που πετύχαμε πέρσι, ως ομάδα, και να αναφέρω ότι μέγιστος στόχος μου είναι ο στόχος όλων μας, να ανέβουμε στην παραπάνω κατηγορία.

Για το μήνυμα που επιθυμεί να στείλει στους φιλάθλους της Νίκης: «Θέλω να πω σε όλους χρόνια πολλά και να προσέχουν τους εαυτούς τους και τον διπλανό τους. Είναι μία πολύ δύσκολη στιγμή για όλους μας αυτή που διανύουμε. Θεού θέλοντος, σύντομα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και θα γιορτάσουμε ξανά όλοι μαζί».

Για το αν εννοεί να γιορτάσουν την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία: «Ναι, αυτός είναι ο στόχος. Αλλά θα προσπαθήσουμε να τον πετύχουμε, βήμα-βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι…

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ξεκινά με καθυστέρηση 1,5 έτους το πρόγραμμα για δωρεάν εξετάσεις καρκίνου τραχήλου μήτρας

Με καθυστέρηση 1,5 χρόνου και με πολλά ερωτήματα για το «πάγωμα» του προγράμματος, ξεκινά σταδιακά…

5 Απριλίου 2024

Άγιοι Ανάργυροι: Νέα ανατριχιαστικά ηχητικά ντοκουμέντα από τη γυναικοκτονία

Αδιανόητες σκηνές έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, λίγα λεπτά μετά την άγρια δολοφονία της…

5 Απριλίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Είναι τελικά αληθινό το βίντεο που ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο; Νέες θεωρίες συνωμοσίας

Πριν από λίγες ημέρες η Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε πως δίνει μάχη με τον καρκίνο και…

5 Απριλίου 2024

Δίκη σκηνοθέτη για βιασμό – Διδασκάλου: «Μπήκε στο καμαρίνι μου και αυνανίστηκε»

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου δικάζεται με την κατηγορία του βιασμού ο πρώην…

5 Απριλίου 2024

Νεκρό 21χρονο μοντέλο και ο σύντροφός της σε τροχαίο στην Ιταλία – Η Ferrari τους κόπηκε στα δύο

Ένα 21χρονο μοντέλο και ο 40χρονος σύντροφός της έχασαν τη ζωή τους σε ένα σοκαριστικό…

5 Απριλίου 2024

Απογευματινά χειρουργεία: Έκτακτα περιστατικά πληρώνουν για επεμβάσεις – Τι καταγγέλλουν γιατροί

Απογευματινά χειρουργεία και με πληρωμή από τα έκτακτα περιστατικά καταγγέλλουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Ηρακλείου,…

5 Απριλίου 2024