Αθλητισμός

Στηρίχθηκε σε δικά του παιδιά και πέτυχε τον στόχο της παραμονής στην Α2 πόλο ο Βόλος

Ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση ολοκλήρωσε τις φετινές του υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Α2 πόλο των ανδρών πετυχαίνοντας τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία. Με αποκλειστικά βολιώτικη σύνθεση κατέκτησε την 6η θέση στον βόρειο όμιλο και την 11η στη διοργάνωση. Για τη φετινή του πορεία μιλά σήμερα στη «Θ» ο προπονητής Σάκης Πλατανίτης.

Αποστολή εξετελέσθη για τον Βόλο, με την ομάδα να διατηρείται για μία ακόμη σεζόν στην Α2 κατηγορία χωρίς να μπλέξει στη διαδικασία των πλέι άουτ. Και αυτό το κατάφερε έχοντας μόνο Βολιώτες στη σύνθεσή της σε μία χρονιά που προμηνυόταν δύσκολη, καθώς έχασε τον πρώτο της σκόρερ, τον Ιρανό φουνταριστό Αμιρχουσεΐν Κεϊχανί, ο οποίος πήρε μεταγραφή για τον ΟΦΘ.

Ο νέος τεχνικός Σάκης Πλατανίτης είχε δύσκολο έργο, αφού έπρεπε να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο με αρκετούς νεαρούς πολίστες, προερχόμενους από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, ενώ στο ρόστερ που υπήρχε προστέθηκαν και δύο Βολιώτες, που είχαν σημαντική συνεισφορά, οι Νίκος Βερβερίδης και Θάνος Βασιλούδης. Στο έμψυχο δυναμικό εντάχθηκαν ακόμη ο Ρεθυμνιώτης Λιμπιτάκης και οι Αθηναίοι Καμχής και Κοντός, αλλά έπαιξαν ελάχιστα. Σχεδόν όλη τη σεζόν ο Βόλος στηρίχθηκε στα δικά του παιδιά…

Μέχρι να «δέσει» η ομάδα είχε αρκετά αρνητικά αποτελέσματα, κυρίως λόγω της απειρίας αρκετών παικτών της. Έχασε στα τρία πρώτα παιχνίδια της, με τον πρώτο βαθμό να έρχεται στο εντός έδρας ματς με το Μαρούσι (10-10). Στη συνέχεια πήρε ισοπαλία στην Αθήνα από την Ηλιούπολη (9-9), αλλά ακολούθησαν δύο ακόμη ήττες. Έτσι, ο πρώτος γύρος έκλεισε για τον Βόλο με τον πενιχρό απολογισμό των δύο βαθμών. Η ομάδα ήταν τελευταία και λίγοι πίστευαν ότι θα απέφευγε τα πλέι άουτ.

Η αγωνιστικότητα δεν έλειπε από το βολιώτικο συγκρότημα. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν έρχονταν τα αποτελέσματα.

Για να υπάρχουν περισσότερες λύσεις η διοίκηση του Τάσου Μαρινάγη έφερε στην ομάδα δύο ακόμη Βολιώτες πολίστες, τον Γιάννη Εγνατιάδη και τον Ιάσονα Λέτσιο, που είναι γεγονός ότι βοήθησαν σημαντικά στον δεύτερο γύρο όπου κατακτήθηκαν 12 πόντοι.

Η βαθμολογική αντεπίθεση άρχισε με το 13-9 επί του Νηρέα Χαλανδρίου, με το οποίο η ομάδα «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση. Το μεγάλο «διπλό» στο Μαρούσι με 13-8 και η επιτυχία επί της Ηλιούπολης με 12-10, έφεραν τον Βόλο σε πλεονεκτική θέση για την απευθείας παραμονή, αλλά χρειάστηκε και η νίκη με 13-10 στο τελευταίο ματς με τον Φοίβο για να οριστικοποιηθεί η σωτηρία.

Όπως πέρυσι, ο Βόλος κατέκτησε την 6η θέση στον βόρειο όμιλο με 14 βαθμούς, αλλά στην τελική κατάταξη της κατηγορίας κέρδισε μία θέση. Τη σεζόν 2022-23 ήταν 12ος, ενώ φέτος πήρε την 11η θέση διότι συγκέντρωσε περισσότερους πόντους από τον έκτο του νοτίου ομίλου που ήταν η ΠΕΚΕ Βροντάδου.

 

Τα εύσημα στους παίκτες

από τον Σάκη Πλατανίτη

Φυσικά ο πλέον αρμόδιος να μιλήσει για τη φετινή πορεία του Βόλου είναι ο προπονητής Σάκης Πλατανίτης, που απαντώντας στα ερωτήματα της «Θ» απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του για την προσπάθεια που κατέβαλλαν. Αναλυτικά, τα όσα μας είπε:

Για τη φετινή πορεία του Βόλου στο πρωτάθλημα και αν είναι ικανοποιημένος από τη θέση που κατέκτησε: «Θα χαρακτηρίσω ως θετική την φετινή μας πορεία στην Α2 κατηγορία. Όταν ήρθα στην ομάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο συνάντησα μία δύσκολη κατάσταση. Τότε δεν ξέραμε αν κάποιοι παίκτες θα συνέχιζαν στην ομάδα. Οι μικρότεροι σε ηλικία ήταν κάπως πίσω σε αγωνιστικό επίπεδο, ενώ δεν υπήρχαν και χρήματα για μεταγραφές. Βάλαμε κάποιους κανόνες και προπονηθήκαμε σκληρά και σωστά. Τα αποτελέσματα φάνηκαν στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος όπου καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την απευθείας παραμονή μας, χωρίς να μπλέξουμε στη διαδικασία των πλέι άουτ».

Για το λόγο που η ομάδα μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος: «Η ομάδα χρειαζόταν τον χρόνο της. Πέρυσι ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στις αρχές Απριλίου και έμεινε άπραγη για αρκετούς μήνες. Δεν ήταν εύκολο να βρούμε έναν καλό ρυθμό. Ως προπονητής έπρεπε να τους επαναφέρω σε κατάσταση για να είναι έτοιμοι στους επίσημους αγώνες, αλλά να είμαι και πολύ προσεκτικός για να μην τους «κάψω» στην προπόνηση. Πάντως, παιχνίδι με παιχνίδι δείχναμε ολοένα και καλύτερο πρόσωπο και έτσι φέραμε εις πέρας την αποστολή μας. Στον δεύτερο γύρο πετύχαμε τέσσερις νίκες και χάσαμε μόνο από τους τρεις πρώτους της βαθμολογίας».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου: «Σαφώς και είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Χωρίς να είναι επαγγελματίες δούλευαν σκληρά στις προπονήσεις και τελικά ανταπεξήλθαν με επιτυχία στις απαιτήσεις».

Για το αν υπάρχει κάποιο παιχνίδι που θεωρεί κομβικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου της παραμονής στην Α2: «Δεν μπορώ να επιλέξω κάποιο παιχνίδι. Και οι τέσσερις νίκες που κάναμε στον δεύτερο γύρο είχαν τη δική τους σημασία, αλλά χρήσιμοι ήταν ακόμη και οι δύο βαθμοί που πήραμε στον πρώτο γύρο και ιδιαίτερα αυτός στην έδρα της Ηλιούπολης, αφού ακόμη και για έναν πόντο θα μπορούσαμε να βρεθούμε στα πλέι άουτ».

Για το αν θεωρεί ότι στις ομάδες υποδομών του Βόλου υπάρχουν παιδιά που μελλοντικά μπορούν να στελεχώσουν την ανδρική ομάδα: «Βεβαίως και υπάρχουν παιδιά που μπορούν να φτάσουν στην πρώτη ομάδα του συλλόγου. Το ταλέντο υπάρχει. Θα έλεγα ότι πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος στην τωρινή παιδική ομάδα. Να υπάρχει υπομονή, να γίνει σωστή δουλειά και να προχωρήσουν όλα τα παιδιά μαζί».

 

Οι φετινοί αγώνες

Στο φετινό πρωτάθλημα ο Βόλος συγκέντρωσε 14 βαθμούς με τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και οκτώ ήττες (τέρματα 128 υπέρ και 153 κατά). Στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος» μέτρησε τρεις νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες, ενώ ως φιλοξενούμενος είχε μία νίκη, μία ισοπαλία και πέντε ήττες. Συνοπτικά, τα αποτελέσματά του:

 

Α’ Γύρος

1η αγων. Νηρέας Χαλ.-Βόλος 8-7

2η αγων. Βόλος-Ν.Ο. Λάρισας 6-11

3η αγων. Φοίβος-Βόλος 11-7

4η αγων. Βόλος-Μαρούσι 10-10

5η αγων. Ηλιούπολη-Βόλος 9-9

6η αγων. Άρης-Βόλος 11-7

7η αγων. Βόλος-ΝΑΟ Κέρκυρας 8-13

 

Β’ Γύρος

8η αγων. Βόλος-Νηρέας Χαλ. 13-9

9η αγων. Ν.Ο. Λάρισας-Βόλος 9-6

11η αγων. Μαρούσι-Βόλος 8-13

12η αγων. Βόλος-Ηλιούπολη 12-10

13η αγων. Βόλος-Άρης 10-13

14η αγων. ΝΑΟ Κέρκυρας-Βόλος 21-7

10η αγων. (εξ αναβολής) Βόλος-Φοίβος 13-10

 

Πρώτος σκόρερ ο Κουφιδάκης

Ο Χρήστος Κουφιδάκης ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, με τον αριστερόχειρα περιφερειακό να πετυχαίνει 26 τέρματα. Τον ακολούθησαν οι Ευθύμης Δημητρίου (20), Νίκος Βερβερίδης (19) και Γιάννης Εγνατιάδης (17), με τον τελευταίο να αγωνίζεται μόνο στον β’ γύρο.

Συνολικά 26 πολίστες έπαιξαν ή βρέθηκαν στην 15άδα του Βόλου στα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος. Αναλυτικά, το ρόστερ και τα γκολ που σημείωσε κάθε παίκτης:

Τερματοφύλακες: Κωνσταντίνος-Βαλεντίνος Νάσιος, Χρήστος-Μάριος Κουφιδάκης, Σπύρος Μαλαμούσης.

Αμυντικοί: Μιχάλης Νικολέρης (14),  Κώστας Πετρόπουλος (7), Ιάσων Λέτσιος (4), Μάνος Καραΐσκος, Κώστας Ζεμπέογλου, Ναθαναήλ Πανίδης.

Φουνταριστοί: Παναγιώτης Γλούμης (6), Ανδρέας Καψάλης (2), Βασίλης Λιμπιτάκης.

Περιφερειακοί: Χρήστος Κουφιδάκης (26), Ευθύμης Δημητρίου (20), Νίκος Βερβερίδης (19), Γιάννης Εγνατιάδης (17), Θάνος Βασιλούδης (11), Γιάννης Μεριστούδης (1), Γιάννης Γκανάτσιος (1), Χρήστος Μαρινάγης, Θωμάς Καλαμπαλίκης, Γιάννης Πέτρου, Δημήτρης Πριτσίνης, Χρήστος Κανάκης, Σωτήρης Ρουμελιώτης,Χρήστος Κοντός, Ιάκωβος Καμχής.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Υπαίθριο τσίρκο σε Νέα Αγχίαλο, Αγριά, Μηλίνα και Καλά Νερά

  Το Σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου, ένα μοναδικό, υπαίθριο τσίρκο έρχεται στη Ν. Αγχίαλο, την Αγριά,…

5 Απριλίου 2024

Η ζωή και το έργο του Κώστα Αξελού σε βιβλίο

Την Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 7.30 στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου, τα Γενικά Αρχεία του…

5 Απριλίου 2024

Πολιτιστικές εκδηλώσεις με συνδιοργανωτή την Π.Ε. Μαγνησίας

  «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ» (Σκόπελος, 5-7 Απριλίου 2024). Με πρωτοβουλία του Οικολογικού, Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου…

5 Απριλίου 2024

«Αυγή, Το θαμμένο τετράδιο» του Σπύρου Πετρουλάκη

  Ο Σπύρος Πετρουλάκης, συγγραφέας των τεράστιων τηλεοπτικών επιτυχιών «Σασμός» (Αlpha) και «Ναυάγιο» (Mega), επιστρέφει…

5 Απριλίου 2024

Σοκ στην Σκιάθο: Νεκρός 45χρονος ηλεκτρολόγος

Δεν τα κατάφερε τελικά ο 45χρονος Κωνσταντίνος Μουστάκας από την Σκιάθο και χθες τα μεσάνυχτα…

5 Απριλίου 2024

Εκατοντάδες οι εκδρομές σχολείων από Μαγνησία

  Περισσότερες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι οι εκδρομές που πραγματοποιούνται από τα…

5 Απριλίου 2024