Τοπικά

“Θέλουμε να κρατήσουμε το παιδί” δήλωσαν χθες στο δικαστήριο οι γονείς της Κωνσταντίνας

Χθες κοινοποιήθηκε τόσο στους συνήγορους των θυμάτων του μακελειού της Μακρινίτσας, όσο και στον συνήγορο του 32χρονου μακελάρη η διάταξη του ανακριτή Βόλου, σύμφωνα με την οποία ορίστηκε πραγματογνώμονας για την διερεύνηση της υπόθεσης του διπλού φονικού, έτσι ώστε οι δύο πλευρές να προβούν στον ορισμό τεχνικών συμβούλων.
Ο πραγματογνώμονας Πειραιά που έχει οριστεί, δεν έχει ακόμη ορκιστεί και άγνωστο είναι, αν θα κάνει αποδεκτό τον ορισμό του, για να ξεκινήσει επιτέλους η διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης για τον 32χρονο δράστη του διπλού φονικού, ώστε να καταδειχθεί κατά πόσον αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα. Η διαδικασία ως εκ τούτου καθυστερεί και σύμφωνα με νομικούς δεν αναμένεται να αρχίσει νωρίτερα από τον Ιούλιο ή στην χειρότερη περίπτωση τον Σεπτέμβριο. Σημειώνεται πως ο 32χρονος μακελάρης νοσηλεύεται στο Ψυχιατρικό Τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού. Στο μεταξύ χθες συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου (εκούσια διαδικασία), το αίτημα των γονέων της δολοφονηθείσας Κωνσταντίνας Τσάπα, να αναλάβουν το σύνολο της γονικής μέριμνας και επιμέλειας του 2,5 ετών αγοριού, που μετά το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα έμεινε ορφανό από μητέρα, ενώ ο πατέρας του βρίσκεται στη φυλακή του Κορυδαλλού.

Η πρόταση της εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου ήταν υπέρ της οριστικής απόδοσης της επιμέλειας στον παππού και τη γιαγιά από την πλευρά της αδικοχαμένης Κωνσταντίνας Τσάπα, η οποία δολοφονήθηκε σε ηλικία 28 ετών. Στα δικαστήρια του Βόλου βρέθηκαν οι χαροκαμένοι γονείς της κοπέλας και εξετάστηκαν κεκλεισμένων των θυρών, αναφέροντας τα εισοδήματά τους, την εργασία τους, τον τόπο κατοικίας τους, ενώ έρευνα έγινε και από τις κοινωνικές υπηρεσίες (Μέριμνα), οι οποίες έκριναν θετικά το αίτημα. Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί σε έναν μήνα περίπου. Ο παππούς Απόστολος Τσάπας δήλωσε: «Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε και να μεγαλώσουμε αυτό το παιδί. Είναι ό,τι μας έχει απομείνει. Χάσαμε δύο παιδιά και ό,τι έχουμε πια, είναι αυτό το παιδί. Δε θέλουμε να φιλοξενηθεί σε κάποιο ίδρυμα». Η δικηγόρος πολιτικής αγωγής, Ανθούλα Ανάσογλου, δήλωσε: «Καλό είναι το παιδί να μεγαλώσει σε ένα καινούργιο περιβάλλον, χωρίς σκιές πένθους, οι οποίες βαραίνουν την κατοικία στην οποία βρίσκεται. Επιπλέον το μικρό αγγελούδι θα αρχίσει να φοιτά από το Σεπτέμβριο και σε παιδικό σταθμό». Να σημειωθεί ότι η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ έχει αναλάβει τα μηνιαία έξοδα του παιδιού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το