Αθλητισμός

“Τελικός” παραμονής με Φοίβο Συκεών για Βόλο στην Α2 πόλο

Με τα παιχνίδια της εξ αναβολής 10ης αγωνιστικής ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος στην Α2 πόλο και όπως ήρθαν τα πράγματα ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση δίνει «τελικό» για την απευθείας παραμονή του. Στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος», στις 2.30 το μεσημέρι, θα αναμετρηθεί με τον Φοίβο Συκεών και θέλει τη νίκη για να αποφεύγει τη διαδικασία των πλέι άουτ.

Ως γνωστόν, στα πλέι άουτ θα λάβουν μέρος οι δύο τελευταίες ομάδες των ομίλων της Α2, με τον Βόλο να έχει καταφέρει να βρεθεί εκτός της διακεκαυμένης ζώνης χάρη στις τρεις νίκες που πανηγύρισε στον β’ γύρο του πρωταθλήματος. Εκεί φυσικά θέλει να παραμείνει και μετά το τέλος της σημερινής ημέρας.

Το θετικό είναι ότι κρατά στα δικά του χέρια την απευθείας παραμονή, καθώς αυτή τη στιγμή κατέχει την 6η θέση του βορείου ομίλου με 11 βαθμούς. Ο Νηρέας Χαλανδρίου βρίσκεται στην 7η με 10 βαθμούς, ενώ ο Φοίβος είναι ουραγός με οκτώ πόντους.

Αν ο Βόλος κερδίσει την ομάδα των Συκεών τότε δεν θα εμπλακεί στη διαδικασία των πλέι άουτ, αφού θα τερματίσει 5ος (αν το Μαρούσι χάσει στην Ηλιούπολη) ή θα κρατήσει την 6η θέση. Το πιθανότερο είναι να σωθεί απευθείας και σε περίπτωση ισοπαλίας, αφού για να βρεθεί μετά στα πλέι άουτ θα πρέπει ο Νηρέας να κάνει τεράστια έκπληξη και να κερδίσει στη Θεσσαλονίκη τον Άρη. Αντίθετα, αν ο Βόλος ηττηθεί τότε θα μπλέξει στην περιπέτεια των πλέι άουτ, κάτι που ούτε να σκέφτονται δεν θέλουν οι άνθρωποι της ομάδας.

Άπαντες έχουν αφήσει πίσω τους την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας στην Κέρκυρα και έχουν επικεντρωθεί στον σημερινό αγώνα που έχει αποκτήσει χαρακτήρα «τελικού».

Ο προπονητής Σάκης Πλατανίτης δήλωσε χαρακτηριστικά στη «Θ»: Προφανώς είναι το ματς της χρονιάς για μας, αφού με νίκη θα αποφύγουμε σίγουρα τη διαδικασία των πλέι άουτ, ενώ πιθανότατα θα μας φέρει και στην 5η θέση του ομίλου. Το γεγονός ότι μπορεί και η ισοπαλία να μας ευνοήσει, δεν το κοιτάμε καν. Πάμε μόνο για το νικηφόρο αποτέλεσμα για να μην εξαρτάται η τύχη μας από την έκβαση άλλου αγώνα.

Προερχόμαστε από το χειρότερο παιχνίδι μας στην Κέρκυρα. Ήταν σαν να μην πήγαμε καν να παίξουμε. Όμως, το συζήτησα με τα παιδιά που πλέον έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα του αγώνα με τον Φοίβο. Θεωρώ ότι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και πώς να το κάνουν, κάτι που κάνει να αισιοδοξώ».

Σχετικά με τα στοιχεία που θα κρίνουν την αναμέτρηση, μας είπε: «Το παιχνίδι θα κριθεί κυρίως στην ψυχραιμία που θα δείξουν οι παίκτες μου. Θεωρητικά εμείς έχουμε το άγχος ως γηπεδούχοι, αλλά το πλάνο μας είναι έτοιμο. Αν το ακολουθήσουμε πιστά θα έχουμε τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση των τριών βαθμών».

Αγωνιστικά προβλήματα στην βολιώτικη ομάδα δεν υπάρχουν και έτσι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας είναι οι: Νάσιος, Εγνατιάδης, Λέτσιος, Βερβερίδης, Καψάλης, Μαρινάγης, Δημητρίου, Πετρόπουλος, Χρ. Κουφιδάκης, Βασιλούδης, Πέτρου, Γλούμης, Χρ. Μ. Κουφιδάκης, Νικολέρης, Μεριστούδης, Μαλαμούσης, Καραΐσκος, Καλαμπαλίκης, Ζεμπέογλου, Κανάκης, Πριτσίνης, Πανίδης, Ρουμελιώτης. Από τους παραπάνω θα επιλεγεί η 15άδα του παιχνιδιού.

 

«Σφυρίζει» διαιτητής

παγκόσμιας κλάσης

Το πόσο σημαντικό είναι το σημερινό παιχνίδι στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας φαίνεται και από το γεγονός ότι ένας εκ των δύο διαιτητών θα είναι ο Γιώργος Σταυρίδης, που θα έχει ως παρτενέρ τον Μανώλη Παϊρακταρίδη.

Ο κ. Σταυρίδης είναι ένας εκ των κορυφαίων διαιτητών υδατοσφαίρισης στον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει «σφυρίξει» σε δύο μεγάλους και τρεις μικρούς τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων, σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και φυσικά σε πάμπολλους αγώνες ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων.

Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Μίλτος Ελευθεριάδης, ενώ στη γραμματεία θα βρίσκονται οι Σοφία Τασιού, Μαρία-Άννα Λέτσιου και Έλενα Βαρούτσικου. Αλυτάρχης θα είναι ο Πασχάλης Σταμούλης.

 

Το πρόγραμμα

Η αυλαία της 10ης αγωνιστικής στον βόρειο όμιλο είχε ανοίξει από την περασμένη Τετάρτη με το παιχνίδι ΝΑΟ Κέρκυρας-Ν.Ο. Λάρισας 12-8. Τα υπόλοιπα ματς γίνονται μέσα στο Σαββατοκύριακο με το πρόγραμμα να είναι το εξής:

Σάββατο 30/3

Κολ. Νέας Ιωνίας Βόλου, 14.30, Βόλος-Φοίβος.

Κολ. Ηλιούπολης, 19.00, Ηλιούπολη-Μαρούσι.

Κυριακή 31/3

Κολ. Ποσειδώνιο, 15.00, Άρης-Νηρέας Χαλ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πενήντα χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής – «Μνήμη και αγώνας» από την Ένωση Κυπρίων

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κυπρίων Ν. Μαγνησίας καλεί στις εκδηλώσεις «Μνήμη και αγώνας»…

30 Μαρτίου 2024

Το πείραμα του Ερατοσθένη στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου

  Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του 6ου Γυμνασίου Βόλου το…

30 Μαρτίου 2024

Πάνω από 150 εκπαιδευτικοί μετατέθηκαν στον νομό Μαγνησίας 

Σε πάνω από 150 ανέρχονται οι νηπιαγωγοί, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που κατάφεραν και…

30 Μαρτίου 2024

Αγωνιστική χωρίς συγκινήσεις η τελευταία της κανονικής περιόδου για την Α1 ΕΣΚΑΘ

Αγωνιστική χωρίς συγκινήσεις είναι η τελευταία της κανονικής περιόδου στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Η πρωτοπόρος Ανόρθωση…

30 Μαρτίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του Σαββάτου 30/3

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ 3 17.15 Περιστέρι-Κολοσσός -Ζ- (Α1…

30 Μαρτίου 2024

Καλλωπισμός των σχολικών αιθουσών στο ΓΕΛ Αλμυρού

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία ανέλαβε ομάδα μαθητών της Β’ και Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου Αλμυρού,…

30 Μαρτίου 2024