Τοπικά

“Συναγερμός” στον Βόλο για το κρούσμα κορωνοϊού: Πολυεπίπεδη ιχνηλάτηση – Αρνητικό το πρώτο τεστ για τον σύζυγο της 30χρονης

Ξεκίνησε η ιχνηλάτηση για να διαπιστωθεί ποια πρόσωπα έχουν έρθει σε επαφή με την 30χρονη από τον Βόλο η οποία βρέθηκε θετική σε τεστ για  κορωνοϊό. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί ο σύζυγος ήταν θετικά και αναμένεται αποτέλεσμα για το δίχρονο παιδάκι της. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο του Βόλου, το πρώτο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο σύζυγος της νεαρής γυναίκας  ήταν αρνητικό. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έγινε διασταύρωση αποτελεσμάτων με  νέο τεστ και βγήκε θετικό.

Στο μεταξύ, αναστάτωση προκλήθηκε σε δημόσια υπηρεσία στον Βόλο όπου εργάζεται η μητέρα της 30χρονης γυναίκας. Η υπάλληλος της δημόσιας υπηρεσίας  δεν συναντήθηκε με την κόρη της το περασμένο Σαββατοκύριακο ,  η οποία εκτιμάται ότι κόλλησε κορωνοϊό μέσω των επαφών της με ζευγάρι που είχε ταξιδέψει από Γερμανία σε περιοχή των Τρικάλων. Μητέρα και κόρη συναντήθηκαν ωστόσο την Δευτέρα το απόγευμα, αλλά η μητέρα δεν επέστρεψε την Τρίτη στην υπηρεσία της, καθώς είχε λάβει άδεια , οπότε δεν ήρθε σε επαφή με τους συναδέλφους της. Αμέσως ταξίδεψε για Αθήνα, οπότε τέθηκε σε καραντίνα.

Σε καραντίνα βρίσκεται και ο πατέρας του 30χρονου εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, αλλά ο ΕΟΔΥ δεν έχει δώσει ακόμα καμία οδηγία για επιπλέον -από τα ισχύοντα- μέτρα στο σχολείο, όπου θα υπάρξει απολύμανση.Το ίδιο ισχύει και για το σχολείο που εργάζεται και η μητέρα του 30χρονου, επίσης εκπαιδευτικός, Στην αθλητική ακαδημία που εργάζεται ο σύζυγός της νεαρής γυναίκας ανέμεναν τα επίσημα διασταυρωμένα αποτελέσματα των εξετάσεων, αλλά  πριν την τελική έκδοσή τους είχαν λάβει απόφαση για αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους.

“Συναγερμός”  έχει σημάνει και στα Τρίκαλα όπου αναζητείται ένα ζευγάρι των Ελλήνων που ταξίδεψαν από Γερμανία, με τους οποίους το ζευγάρι από τον Βόλο φέρεται να είχε συνάντηση το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα όλες οι “υποψίες” για την μετάδοση κινούνται γύρω από το ζευγάρι που ήρθε από τη Γερμανία, το οποίο είχε υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό  που ηταν αρνητικά αλλά πρέπει να εντοπιστούν για να υποβληθούν τόσο σε νέα μοριακά τεστ όσο και τεστ αντισωμάτων. Το ζευγάρι μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι δεν είχε εντοπιστεί. Στα Τρίκαλα ενημερώθηκε για την κατάσταση και ο ιδιοκτήτης του τσιπουράδικου όπου γευμάτισαν τα δύο ζευγάρια, σύμφωνα με πηγές. Επίσης από τη νεαρή γυναίκα ζήτησε το Νοσοκομείο να δώσει λίστα με τις κοινωνικές επαφές και συναντήσεις της όλο το τελευταίο 15νθήμερο.

Ο Αχ. Μπέος

Στο θέμα αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος:
“Αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην πανικοβληθεί ο κόσμος. Θα έχω πλήρη ενημέρωση στις 2 το μεσημέρι. Το έχω πει επανειλημμένως: Κρατάτε αποστάσεις.
Πρέπει να προσέχουμε, δεν έχει τελειώσει τίποτα, είναι επικίνδυνα τα πράγματα. Μην εφησυχάσουμε και δούμε ξαφνικά στον Βόλο – που δεν είχαμε κρούσμα – να έχουμε κρούσματα μέσα στο καλοκαίρι. Μακάρι να είναι το πρώτο και το τελευταίο. Το θέμα είναι λεπτό. Είναι έγκυος και έχει ένα παιδάκι. Ο κύκλος της είναι εκπαιδευτικοί σε σχολεία. Θα γίνει ιχνηλάτηση και μέχρι το απόγευμα θα έχω μια πλήρη εικόνα”.

Για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, ο ίδιος ανέφερε ότι χθες επισκέφθηκε τρεις υπηρεσίες και είδε ότι επικρατούσε χάος με ουρές έξω από το Κέντρο Κοινότητας. “Ήταν μια εικόνα που δεν μου άρεσε και μέσα υπήρχαν υπάλληλοι που δεν εξυπηρετούσαν τον κόσμο. Γι’ αυτό πήρα την απόφαση. Αν ενημερωθώ για κάτι και υπάρχει κίνδυνος, η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα. Γι’ αυτό αναστείλλαμε και όλες τις εκδηλώσεις. Στερεί εισόδημα από κάποιους ανθρώπους, αλλά η υγεία των πολιτών είναι πάνω από όλα. Θα ενημερωθώ και αν απαιτείται θα ανακαλέσω την απόφασή μου”.

Για τις απολυμάνσεις είπε ότι κάθε βδομάδα υπάρχει εντολή όλα τα σχολεία να απολυμαίνονται. “Το σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα θα ξαναγίνουν απολυμάνσεις όπως κάθε εβδομάδα. Είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων και παρακολουθούμε το θέμα”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το