Αθλητισμός

“Παραμένουμε συγκεντρωμένοι” τόνισε ο μέσος του Βόλου Μ. Τσαούσης για τη συνέχεια των πλέι άουτ

Αξιοποίησε την έδρα του ο Βόλος, νίκησε την Ξάνθη με 1-0 και πλέον οι «κυανέρυθροι» σφράγισαν και τυπικά το εισιτήριο της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία. Μάλιστα, μετά και την εξασφάλιση άδειας ΟΥΕΦΑ από την ΕΠΟ, τους δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστούν και τη νέα χρονιά στη Σούπερ Λιγκ, χωρίς προβλήματα.
Οι παίκτες του Στέφανου Ξηροφώτου βλέπουν τη συνέχεια των πλέι άουτ χωρίς άγχος και στόχος της ομάδας είναι να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και να τερματίσει σε μια τιμητική θέση, στην πρώτη της παρουσία στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τους «κυανέρυθρους» είναι το παιχνίδι με την ΑΕΛ εκτός έδρας για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα 22 Ιουνίου και θα αρχίσει στις 19.30.

Η προετοιμασία των «κυανέρυθρων» άρχισε από χθες, με την τεχνική ηγεσία να συγχαίρει τους ποδοσφαιριστές για την προσπάθεια που κατέβαλαν στο παιχνίδι με την Ξάνθη. Παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι, σε σχέση το ματς της πρεμιέρας κόντρα στον Πανιώνιο, είχαν καλύτερο ρυθμό και έφτασαν στο γκολ. Παράλληλα, φρόντισαν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους, μην επιτρέποντας στον αντίπαλο να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για το τέρμα του Μελίσσα. Βέβαια, λάθη έγιναν, τα οποία εντόπισε ο Στέφανος Ξηροφώτος, ο οποίος όπως τόνισε, θα φροντίσει να δουλέψει με τους παίκτες στις προπονήσεις, προκειμένου να διορθώσει η ομάδα τις αδυναμίες της.

Εκ των πρωταγωνιστών του αγώνα με την Ξάνθη ήταν ο Μάριος Τσαούσης. Ο νεαρός μέσος αξιοποίησε την έξοχη πάσα του Βασίλη Μάντζη και πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ, με το οποίο ο Βόλος πήρε το «τρίποντο». Ήταν από τους παίκτες που διακρίθηκαν στο παιχνίδι και ανταποκρίθηκε άψογα στη θέση του αριστερού μεσοεπιθετικού.

Ο Μάριος Τσαούσης με δηλώσεις του στον Σπορ FM 96.4 εμφανίστηκε αποφασισμένος να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στην καριέρα του. Υπογράμμισε, ότι ένας νεαρός σε ηλικία παίκτης, όπως είναι εκείνος, πρέπει να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των προπονητών του και να έχει μία εξωγηπεδική ζωή που θα τον βοηθάει στις επιδόσεις του, μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μάριος Τσαούσης:
Για την πορεία του από τον ΠΑΟΚ μέχρι το Βόλο: «Ξεκίνησα από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, μετά πήγα στην Ακαδημία του ΠΑΟΚ και τώρα βρίσκομαι στο Βόλο. Ήμασταν μία πολύ καλή φουρνιά στον ΠΑΟΚ. Έχουμε κρατήσει επαφές και με κάποιους είμαστε στο Βόλο. Έχουμε κατακτήσει τίτλους στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο και τώρα κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στο επαγγελματικό πρωτάθλημα».
Για τις δυσκολίες μετάβασης: «Από εκείνες τις ηλικίες μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε με άλλους ποδοσφαιριστές. Τώρα υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των Ακαδημιών και της Σούπερ Λιγκ. Η συνεργασία με συμπαίκτες, με ξένους και με άλλους που έχουν περισσότερες παραστάσεις από εμάς τους νεαρούς».
Για τις θυσίες που κάνει ο κάθε αθλητής: «Εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο. Δεν χωρούν ξενύχτια, ποτά και δεν γίνεται να ξεφεύγουμε. Έτσι και αλλιώς δεν μου αρέσει κάτι. Μου αρέσει περισσότερο να είμαι με φίλους στο σπίτι και να κάνουμε πράγματα εκεί».
Για τον Βόλο: «Το γεγονός ότι είχαμε να πετύχουμε αρκετές αγωνιστικές κάποια νίκη μας είχε προβληματίσει και τώρα μας έδωσε καλύτερη διάθεση και είναι διαφορετικό το κλίμα στα αποδυτήρια. Τώρα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να φτάνουμε σε κάθε ματς στη νίκη, όπως κάναμε με την Ξάνθη.
Δεν έχει σημασία ποιος θα κάνει την ασίστ ή το τελείωμα. Με τον Βασίλη (σ.σ. Μάντζη) έχουμε πολύ καλή συνεργασία, παρότι βρισκόμαστε λίγο καιρό στην ομάδα. Η χημεία είναι πολύ σημαντική σε ένα σύνολο».
Για το τρίμηνο της καραντίνας: «Δεν μπορούσα να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς το ποδόσφαιρο. Μας έλειψαν αρκετά πράγματα από την καθημερινότητά μας. Μέσα σε αυτό το διάστημα δούλεψα περισσότερο, μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Άμα θέλεις να δουλέψεις, θα βρεις τον τρόπο. Την ομαδική προπόνηση, σίγουρα, δεν μπορούμε να τη φτάσουμε μόνοι μας».

Υποψήφιος για παίκτης της χρονιάς ο Ντεντάκης
Είκοσι ποδοσφαιριστές διεκδικούν τον τίτλο του παίκτη της χρονιάς για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Τον νικητή θα αναδείξει ο κόσμος που θα ψηφίσει στο link: vote.slgr.gr . Ανάμεσα στους παίκτες που διεκδικούν την ψήφο του κοινού βρίσκεται και ο Αντώνης Ντεντάκης της ομάδας του Βόλου. Ο αμυντικός των «κυανέρυθρων» μπορεί να ξεκίνησε μουδιασμένα τη χρονιά, όμως η ποιότητά του τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα, όσο και στα επιθετικά του, στάθηκαν ικανά για να συμπεριληφθεί στην εικοσάδα των διεκδικητών του παίκτη της χρονιάς.
Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου και ώρα 13:00.

Οι υποψήφιοι Nivea Men Player of the Regular Season είναι: Ελ-Αραμπί, Τσιμίκας, Μίσιτς, Γιαννούλης, Λιβάγια, Μάνταλος, Χατζηγιοβάνης, Σένκεφελντ, Φιγκεϊρέδο,Τσιλιανίδης, Φετφατζίδης, Σάσα, Μανούσος, Κριστινσον, Μπαράλες, Μπεχαράνο, Ντεντάκης, Αμπάντ, Ρόσα, Αραμπούλι

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έλσα Κορνέτη: Την εποχή μας χαρακτηρίζει η σύμπτωση παράλληλων κρίσεων

Η Έλσα Κορνέτη γεννήθηκε στο Μόναχο. Σπούδασε Οικονομικά στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Εργάστηκε ως…

3 Δεκεμβρίου 2023

«Ιστορούμεν δι’ εμπιστοσύνης» από τον Αντώνη Σμυρναίο

Του Δημήτρη Μπαλτά Αντώνης Λ. Σμυρναίος, Ιστορούμεν δι’ εμπιστοσύνης. Η εμπιστοσύνη ως ιστοριογραφική μεταβλητή, Εκδόσεις…

3 Δεκεμβρίου 2023

Ο εκατονταετής πόλεμος των κατασκόπων

Του Αχιλλέα Παπαρσένου* Βιβλίο: Spies: The Epic Intelligence War between East and West Συγγραφέας: Calder…

3 Δεκεμβρίου 2023

Ασκούσε ψυχολογική βία σε ανήλικο Λαρισαίο και του πήρε 4.000 ευρώ

Συνελήφθησαν, χθες (02-12-2023) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, -2- άτομα,…

3 Δεκεμβρίου 2023

Επιστρέφει στο ΕΑΚ ο κόσμος για τον Ολυμπιακό κόντρα στον ΑΟ Τρίκαλα

Συνεχίζεται το δύσκολο πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό. Μετά τη δεύτερη Καστοριά κόντραρε τους πρωτοπόρους Τιτάνες…

3 Δεκεμβρίου 2023

Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Δέσποινας Λάππα – Κόντου «Κοίτα, ξημερώνει»

Το νέο βιβλίο της Δέσποινας Λάππα - Κόντου με τίτλο «Κοίτα, ξημερώνει» θα παρουσιαστεί στον…

3 Δεκεμβρίου 2023