Τοπικά

“Όλοι θα κριθούν στο μεγάλο συλλαλητήριο για την υγεία και το περιβάλλον”

Οργανωτικά θέματα ενόψει του συλλαλητηρίου που διοργανώνουν τον Μάρτιο, συζήτησαν σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου, στη συνέλευσή τους που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΕ Μαγνησίας. Στη συνέλευση κατανεμήθηκαν εργασίες και δραστηριότητες στα μέλη ενώ ορίστηκαν τέσσερις ομάδες που θα οργανώσουν με τις δράσεις τους το συλλαλητήριο.  Ειδικότερα, ορίστηκε ομάδα επικοινωνίας, ομάδα φυλλαδίων (με τις θέσεις της Επιτροπής Αγώνα), ομάδα δημιουργικού (που θα αναλάβει τα πανό) και ομάδα ακτιβισμού.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του το μέλος της Επιτροπής Μάρκος Βαξεβανόπουλος “η σημερινή συνέλευση είχε θέμα τη διοργάνωση του μεγάλου συλλαλητηρίου που θα γίνει το Σάββατο 16 Μαρτίου, όπου όλοι οι πολίτες του Βόλου καλούνται να ξεκινήσουν από τον Άναυρο, σε μια μεγαλειώδη πορεία όπως στις 5 Μαΐου 2018, και να βαδίσουν διαμαρτυρόμενοι προς το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.  Εκεί θα καταθέσουμε τα αιτήματά μας που είναι: να σταματήσει η καύση των σκουπιδιών και να μην γίνει το εργοστάσιο κατασκευής Srf στον ΧΥΤΑ του Βόλου,  που θα προμηθεύει με τα σκουπίδια μας την τσιμεντοβιομηχανία.   Θέλουμε στο συλλαλητήριο να έρθει το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας για να είναι δυνατή η φωνή μας στους κυβερνώντες”.

Ο κ.Βαξεβανόπουλος δήλωσε πως η διεξαγωγή του συλλαλητηρίου τον Μάρτιο αποτελεί μια καλή συγκυρία ενόψει και των δημοτικών, βουλευτικών και περιφερειακών εκλογών. “Ο κόσμος έχει νου και γνώση και ανάλογα με το πως θα δράσουν οι σημερινοί κυβερνώντες, θα καθοριστεί και η ψήφος των πολιτών” είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε επίσης, ότι όσοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο πρέπει να το κάνουν γιατί το νιώθουν και συμφωνούν με την ουσία, δηλαδή να σταματήσει η καύση.
“Όχι να συμφωνούν με αυτά που λέει ο κ. Φάμελλος όπως κάνουν οι σημερινοί βουλευτές που από την μία συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της 5ης Μάη, αλλά από την άλλη ό,τι έλεγε ο υπουργός κ. Φάμελλος συμφωνούσαν.  Εμείς θέλουμε τους βουλευτές μαζί μας αλλά ουσιαστικά και όχι για τα μάτια του κόσμου. Χαρακτηρίζουμε τη στάση τους και την παρουσία τους στο προηγούμενο συλλαλητήριο άκρως ψηφοθηρική από τη στιγμή που μέχρι σήμερα δεν μας έχουν βοηθήσει”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για εισαγωγή στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους μαθητές που επιθυμούν να…

26 Μαΐου 2024

Έπεσε κριθάρι από φορτηγό στη Χλόη

Σε πλύση οδοστρώματος για κριθαρι που έπεσε από φορτηγό στη Χλόη κλήθηκαν χθες πυροσβέστες της…

26 Μαΐου 2024

Δύο νέοι… 2.475 ετών μιλούν για την ισότητα των φύλων

Για την ισότητα των φύλων απάντησαν σε συνέδρους ο αθηναίος Αθηνόδωρος και ο σπαρτιάτης Αγησίλαος.…

26 Μαΐου 2024

Το νέο κοινωνικό μοντέλο του “απασχολούμενου συνταξιούχου”

  του Γεώργιου Ι. Κουτσούκου* Με το άρθρο 114 του ν. 5078/2023 (ΦΕΚ Α’ 211/20-12-2023),…

26 Μαΐου 2024

Ένας στους δύο έχει ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων

  Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, πολιτικού μηχανικού – κατασκευαστή PKK Constructions Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον κλάδο…

26 Μαΐου 2024

Εξομολογήσεις νέων για τη διαδρομή ώς τις εξετάσεις – Πώς βλέπουν τη συμβολή γονέων, εκπαιδευτικών

Δυσκολίες και συναισθήματα στον δρόμο για τις πανελλαδικές Πώς βλέπουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων,…

26 Μαΐου 2024