Τοπικά

“Ο αγώνας θέλει τέχνη”- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μουσικών στην παραλία Βόλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το βράδυ στην παραλία του Βόλου το Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών «Ο Απόλλων» ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου. Τα μέλη του Σωματείου με τα όργανά τους έπαιξαν 15 επιλεγμένα τραγούδια ενώ συνεχίζουν τη συγκέντρωση τροφίμων για συναδέλφους τους που βρίσκονται σε δυσμενή θέση.
“Μαζευτήκαμε εδώ και με τα μουσικά μας όργανα θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας μέσω της τέχνης μας. Επίσης να ζητήσουμε από την πολιτεία να σκύψει λίγο περισσότερο πάνω στο πρόβλημά μας, διότι ο κλάδος μας έχει κάποιες ιδιαιτερότητες και δεν έχει καλυφθεί το σύνολο των συναδέρφων” δήλωσε ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Μουσικών Θεσσαλίας «Ο Απόλλων» κ. Κώστας Καραδέμητρος.
Οι μουσικοί διεκδικούν να καλυφθεί με το επίδομα ενίσχυσης το σύνολο των εργαζόμενων του κλάδου, να καλυφθούν οι άνεργοι του κλάδου και ιδιαίτερα οι μακροχρόνια, να επεκταθεί το ειδικό επίδομα και για τον Ιούνιο, για τους εργαζόμενους του κλάδου που δεν μπορούν να δουλέψουν λόγω του ότι οι συναυλίες και παραστάσεις συνεχίζουν να είναι απαγορευμένες.
Επίσης ζητούν στη χρονική επέκταση 15/2 με 1/3 να ενταχθούν και οι εργαζόμενοι που είχαν σύμβαση αορίστου χρόνου και έληξε μέσα στο παραπάνω διάστημα αλλά και να συνεχιστεί η επιδότηση των 534 ευρώ στις περιπτώσεις που μουσικοί εργάζονται για μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το