Τοπικά

“Νίκη της Δημοκρατίας η ενίσχυση του Τεχνικού Προγράμματος στον Δήμο Ρήγα Φεραίου”

Δικαιωμένοι αισθάνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ρήγα Φεραίου Ιωάννης Σκρίμπας και Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης για την ενίσχυση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου κατά 7 εκατομμύρια ευρώ. Σε ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν την εξέλιξη αυτή ως ” νίκη της Δημοκρατίας” και επισημαίνουν:

“Με ιδιαίτερη έκπληξη και απόλυτη δικαίωση της στάσης μας και των θέσεων μας, μόλις μία ημέρα μετά την τεκμηριωμένη καταψήφιση του τεχνικού προγράμματος για το 2019, η ομάδα του κ. Νασίκα επανήλθε με καινούρια ημερήσια διάταξη ενισχύοντας το τεχνικό πρόγραμμα του 2019 κατά 7.000.000 ευρώ.
Η επαναξιολόγηση και οπισθοχώρηση του κ. Νασίκα από το αρχικό τεχνικό πρόγραμμα αποδεικνύει περίτρανα ότι ούτε μικροπολιτικά παιχνίδια παίζουμε, ούτε ομήρους κρατάμε τους δημότες, ούτε πράττουμε για προσωπικό όφελος, αλλά αντιθέτως προτάσσουμε το συμφέρον του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Ανεξαρτητοποιηθήκαμε από μια δημοτική ομάδα η οποία οδήγησε κατά την γνώμη μας σε παρακμή τον τόπο και αυτό αποδείχθηκε από το αρχικό τεχνικό πρόγραμμα που κατατέθηκε και τεκμηριωμένα καταψηφίσαμε κρίνοντας το ελλιπές και ανεπαρκές χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό. Η δικαίωση για εμάς ήρθε 12 ώρες μετά με την ενίσχυση του τεχνικού προγράμματος κατά 7.000.000 ευρώ συνεχιζόμενων έργων. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί νίκη της Δημοκρατίας και η καλοπροαίρετη κριτική μας οδήγησε στην επικράτηση της λογικής. Ψηφίζουμε με επιφύλαξη το τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2019 διαμαρτυρόμενοι με την πρακτική των απευθείας αναθέσεων και προτρέποντας με τις παρατηρήσεις μας την αποκεντρωμένη Διοίκηση να το εγκρίνει. Προϋπόθεση είναι να τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται από την μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και του Κλεισθένη περί διενέργειας διαγωνισμών και εκπτώσεων από τους ενδιαφερόμενους για την τελική πραγμάτωση των όποιων έργων”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το