Άρθρα

“Να προσφέρουμε ευκαιρίες ανάπτυξης στους κατοίκους της Νέας Αγχιάλου”

Του Βασίλη Γιαννουλή*

Η Νέα Αγχίαλος, μία από τις δυναμικότερες περιοχές του Δήμου Βόλου, με σημαντική παράδοση στη γεωργία, την κτηνοτροφία, αλλά και τον τουρισμό, έχει εγκαταλειφθεί από τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Και δεν είναι η μοναδική περιοχή εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος, που αφέθηκε στην τύχη της. Ο ενιαίος καλλικρατικός Δήμος Βόλου δεν περιλαμβάνει πλέον μόνο τις συνοικίες της πόλης. Αποτελεί έναν από τους δέκα μεγαλύτερους δήμους της χώρας, έχοντας εντάξει στον κορμό του και μεγάλες κωμοπόλεις, όπως η Νέα Αγχίαλος, η Αγριά, αλλά και άλλες περιοχές, όπως το Διμήνι, η Πορταριά, τα Λεχώνια, η Μακρινίτσα, το Σέσκλο. Περιοχές με ιστορία, με παράδοση, με παραγωγική δυναμική, με κατοίκους που θέλουν να βλέπουν τον τόπο τους να εξελίσσεται και την ποιότητα ζωής τους να βελτιώνεται συνεχώς. Δυστυχώς, όμως βλέπουν πως τα τελευταία πέντε χρόνια αυτό δεν συμβαίνει. Και η Νέα Αγχίαλος μαζί με τις Μικροθήβες αποτελούν μια τρανταχτή περίπτωση εγκατάλειψης σε πολλά επίπεδα της καθημερινότητας. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την απουσία παρεμβάσεων στην καθαριότητα, στο πράσινο, στην εσωτερική οδοποιία, στην πρόσβαση στις διάφορες κτηνοτροφικές και γεωργικές μονάδες, στην αγροτική οδοποιία.

Ακόμη θέτουν το ζήτημα της έλλειψης κάποιου σχεδίου για την ανάπτυξη του λιμανιού, της προώθησης του τουριστικού προϊόντος και της στήριξης των πολλών επαγγελματιών, που δραστηριοποιούνται με την εστίαση, την ψυχαγωγία και τον τουρισμό. Τη Νέα Αγχίαλο δεν πρέπει να την θυμάται η Δημοτική Αρχή μόνο στη γιορτή κρασιού, μια φορά τον χρόνο. Εκτός από το λιμάνι, διαθέτει έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο (Φθιώτιδες Θήβες), για τον οποίο επίσης η Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρθηκε να προχωρήσει σε κάποιες συγκεκριμένες δράσεις ανάδειξής του, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Επίσης το γήπεδο της περιοχής έχει ανάγκη από διάφορες παρεμβάσεις, ενώ πρέπει να δημιουργηθούν και αθλητικοί χώροι για την άθληση των εκατοντάδων παιδιών, εφήβων και νέων.

Για την παράταξη «Βόλος Έξυπνη Πόλη» και την επικεφαλής κ. Νάνσυ Καπούλα, η Νέα Αγχίαλος διαθέτει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, εξέλιξης και κοινωνικής ευημερίας. Διαθέτει την αγροτική παράδοση, με την μεγάλη ώθηση που προσφέρει ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός «Η Δήμητρα», που φέτος συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής, έχει τις λιμενικές εγκαταστάσεις με έμφαση στον τουρισμό, έχει το μεράκι, τον φιλόξενο και καινοτόμο χαρακτήρα των κατοίκων, που αγαπούν τον τόπο τους και την παράδοση. Αυτή τη δυναμική εμείς θα αξιοποιήσουμε για να τονώσουμε την περιοχή και να προσφέρουμε ευκαιρίες για το καλό των δημοτών.

*O Βασίλης Γιαννουλής είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Βόλος Έξυπνη Πόλη»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το