Αθλητισμός

“Μονομαχία” Ολυμπιακού-ΑΕΛ με φόντο την παραμονή

Πολύ σημαντικό παιχνίδι από πολλές απόψεις διεξάγεται σήμερα στις 17.00 στο ΕΑΚ Βόλου για την 20η αγωνιστική στον 4ο όμιλο της National League 2. Ολυμπιακός και ΑΕΛ «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» έχοντας στόχο να πάρουν τη νίκη αφενός μεν για βαθμολογικούς λόγους, αφετέρου δε για το γόητρο.

Οι σημερινοί «μονομάχοι» ισοβαθμούν στη 10η θέση με 24 βαθμούς έκαστος και όποιος κερδίσει σήμερα θα πάρει «κεφάλι» στην κούρσα για την παραμονή. Θυμίζουμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 83-76 στη Λάρισα και το ίδιο θέλουν να πράξουν και σήμερα. Εφόσον τα καταφέρουν θα βρίσκονται έναν βαθμό πάνω από τους «βυσσινί» και θα υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Βέβαια το ίδιο θα συμβεί εφόσον χάσουν με έξι πόντους και κάτω, αλλά οι Βολιώτες ούτε που θέλουν να σκεφτούν τέτοιο σενάριο. Κι αυτό στη συνέχεια θα είναι υποχρεωμένοι να κυνηγούν την ΑΕΛ, η οποία θα έχει το προβάδισμα του ενός βαθμούς, όπως προαναφέραμε.

Ταυτόχρονα η διοίκηση του Ολυμπιακού ελπίζει να έχει και τη θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων. Για τον λόγο αυτό καλεί τους φίλους του συλλόγου αλλά και γενικότερα του βολιώτικου μπάσκετ να δώσουν σήμερα δυναμικό «παρών» στο ΕΑΚ ενισχύοντας την προσπάθεια της ομάδας του Γιώργου Κοσμάτου. Μάλιστα στο κάλεσμα οι “ερυθρόλευκοι” τονίζουν ότι αν γίνεται ο κόσμος να έρθει από νωρίτερα από τις 17.00, προκειμένου να δημιουργεί ωραία ατμόσφαιρα πριν το τζάμπολ.

Πάντως ο 54χρονος προπονητής καλείται να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση. Οι Ντράσκο Πρέλεβιτς και Γεράσιμος Δελεντζές εδώ και αρκετές ημέρες είναι τραυματίες και έχουν χάσει τους προηγούμενες αγώνες. Ωστόσο εκφράζεται η ελπίδα να προλάβουν την κρίσιμη αναμέτρηση.

Οι παίκτες που βρίσκονται στη διάθεση του Γιώργου Κοσμάτου είναι οι εξής: Κωνσταντίνος Νυδριώτης, Τέλης Μαλακόπουλος, Ευάγγελος Γιαννίκος, Δημήτρης Παρασχάκης, Παναγιώτης Σπανόπουλος, Σεραφείμ Σιδηρόπουλος, Νεκτάριος Πλεσιώτης, Στέλιος Τζαλαβάρας, Μίμης Στεφόπουλος, Παναγιώτης Λογοδότης και ίσως οι Ντράσκο Πρέλεβιτς, Γεράσιμος Δελεντζές.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κώστας και Μαίρη Μπαλωματή: «Νιώθουμε δύο φορές Έλληνες» – Επέστρεψαν στον Βόλο μετά από 50 και πλέον χρόνια στη Γερμανία

Μοιράζονται μαζί πάνω από μισό αιώνα κοινής πορείας. Ο κ. Κώστας, από τους ελάχιστους που…

17 Μαρτίου 2024

Τον Πιερικό/Αρχέλαο φιλοξενεί η Ανόρθωση Βόλου

Παιχνίδι με επικίνδυνο αντίπαλο είναι το σημερινό με τον Πιερικό Αρχέλαο για την Ανόρθωση στο…

17 Μαρτίου 2024

Σταύρος Κρινάκης: 60 χρόνια μουσικό ταξίδι σε Βόλο και Πήλιο – «Κοιμόμουν με το ακορντεόν στην αγκαλιά…» 

    Ένας παλιός οργανοπαίκτης του Πηλίου θυμάται… 60 χρόνια παίζοντας ακορντεόν και πλήκτρα σε…

17 Μαρτίου 2024

Μαγνησία:Κτηνοτρόφοι ζητούν επιτάχυνση αποζημιώσεων για πλημμύρες

  Συγκεκριμένες προτάσεις διαμορφώθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) που πραγματοποιήθηκε…

17 Μαρτίου 2024

Εντυπωσιακές εικόνες από τη νέα έκρηξη του ηφαιστείου της χερσονήσου Ρέικιανες – Δείτε live

Για τέταρτη φορά από τον Δεκέμβριο εξερράγη το βράδυ του Σαββάτου το ηφαίστειο της χερσονήσου…

17 Μαρτίου 2024

Μπάιντεν για Τραμπ: Ο ένας υποψήφιος είναι υπερβολικά γέρος και διανοητικά ακατάλληλος για πρόεδρος, ο άλλος είμαι εγώ

Αιχμηρός και με χιούμορ εμφανίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος στον αντίπαλό του στις…

17 Μαρτίου 2024