Τοπικά

“Κύμα” καταλήψεων στη Μαγνησία με 26 σχολεία κλειστά – Κεντρικό αίτημα των μαθητών η μη χρήση μάσκας

Επεκτάθηκε σήμερα το κύμα καταλήψεων στα σχολεία της Μαγνησίας, με 26 διδακτήρια να έχουν βάλει λουκέτο μετά από απόφαση των μαθητών που αντιδρούν στην υποχρεωτική χρήση μάσκας. Όπως έγινε γνωστό από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όλα τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ του πολεοδομικού συγκροτήματος δεν λειτουργούν. Επίσης, πολλά από τα Γυμνάσια που συστεγάζονται με Λύκεια, τελούν υπό κατάληψη, με κεντρικό αίτημα των μαθητών τη μη χρήση της μάσκας, καθώς δυσφορούν να τη φορούν για πέντε και έξι ώρες.

Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας τόνισε πως «υπάρχουν δύο κοινά αιτήματα που αναφέρουν οι μαθητές σε όλα τα σχολεία. Το πρώτο είναι ότι δυσφορούν και δεν μπορούν να φορούν για τόσες ώρες την μάσκα μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας και το δεύτερο είναι ότι ευρισκόμενοι μέσα σε τμήματα με πολλούς άλλους μαθητές υπάρχει ο κίνδυνος να κολλήσουν τον ιό σε άτομα της οικογένειάς τους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και σε παππούδες. Παράλληλα υπάρχουν και άλλα επιμέρους αιτήματα ανάλογα με το κάθε σχολείο».
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι καταλήψεις οργανώθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την επικοινωνία που υπήρξε και με συντονιστικό μαθητών από την Αθήνα.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το